Vişoiu, locul 18 în calificările de GP3 de la Monaco

Publicat vineri, 25.05.2012 12:03 de Daniel Popescu

Robert Vişoiu va pleca de pe locul 18 în prima cursă de GP3 de la Monaco, care va avea loc vineri cu începere de la ora 13:30.

Pilotul român Robert Vişoiu participă la finalul acestei săptămâni la etapa de GP3 de pe circuitul de la Monaco.

Piteşteanul în vârstă de 16 ani nu a reuşit însă să impresioneze în sesiunea de calificări şi va pleca doar de pe locul al 18-lea al grilei de start.

Rezultatul a fost obţinut la finalul unei sesiuni desfăşurată după un format mai puţin obişnuit din cauza pitlane-ului redus în dimensiuni şi a lungimii scurte a circuitului.

Astfel, cei 26 de piloţi au fost împărţiţi în două grupe distincte, iar grila de start a fost stabilită în funcţie de locurile similare ocupate de piloţi. Astfel, pole position-ul a fost câştigat de pilotul cel mai rapid dintre cei care au câştigat cele două grupe, locul trei a fost ocupat de cel mai rapid dintre cei care au ocupat locul doi în cele două grupe şi aşa mai departe.

Vişoiu a terminat pe locul 9 în prima grupă de piloţi şi va pleca de pe locul 18 ca urmare a faptului că Dmitry Suranovich, pilotul care a terminat pe locul nouă în a doua grupă, a fost mai rapid.

În unica sesiune de antrenamente libere de joi, Visoiu a parcurs 22 de tururi şi a ocupat locul 15 în clasamentul general după ce a fost cronometrat cu 1:30.581.

Prima cursă de GP3 de la Monaco va avea loc la ora 13:30 şi va fi transmisă în direct pe postul de televiziune DigiSport 1.

  • no-name, vineri, 25.05.2012 14:02
    VS

    Foarte slab rezulatu, are de invatat.