Virgin Racing susţine că are bugetul asigurat pentru anul viitor

Publicat luni, 23.08.2010 17:54 de Daniel Popescu

Reprezentaţii Virgin Racing au negat speculaţiile privind viitorul echipei şi susţin că vor obţine bugetul necesar pentru 2011 din contracte de sponsorizare.

Bernie Ecclestone a declarat recent că două dintre noile echipe acceptate în competiţie în acest an riscă să fie în imposibilitatea de a încheia sezonul din motive financiare.

Deşi presa a speculat că una dintre echipele la care se referă britanicul este Virgin Racing, britanicii au dat asigurări că sunt în curs de semnare a unor contracte de sponsorizare pentru anul viitor care vor asigura bugetul, mai ales că nivelul costurilor este unul redus.

"Datorită costurilor noastre şi a faptului că putem avea profit chiar la un nivel mic, sumele provenite de la sponsori erau întotdeauna confortabile. Spre deosebire de echipele tradiţionale, cele noi trebuie să urce de la zero până la un anumit nivel, dar suntem destul de mulţumiţi. Şi continuăm să adăugăm sponsori şi să semnăm contracte în prezent pentru a acoperi restul sezonului şi sezoanele următoare. Din acest punct de vedere suntem rezonabil de confortabili", a declarat Graeme Lowdon, CEO-ul Virgin Racing.

Anterior, Virgin Racing a anunţat că obiectivul este clasarea pe locul 10 în clasamentul constructorilor în acest sezon. Chiar dacă acest lucru înseamnă să fie cea mai bună dintre noile echipe, adevărata miză o reprezintă banii proveniţi din drepturile de televizare a competiţiei, care se acordă numai pentru primele 10 echipe.

Cu toate acestea, Lowdow susţine că poziţia din clasamentul constructorilor nu va avea niciun impact asupra situaţiei financiare a echipei.

"Modelul nostru comercial presupune că vom obţine cea mai mică sumă, aşa că nu este esenţial să terminăm pe 10, 11, 12 sau 13. Dar din punct de vedere sportiv bineînţeles că vrem şi dacă terminăm pe 10 vom avea o implicare pozitivă din punct de vedere comercial. Aşa că vom incerca, dar daca nu reusim nu vom dispera", a mai precizat el.

În condiţiile în care niciuna dintre cele trei noi echipe acceptate în Formula 1 în acest sezon nu pare capabilă să termine în puncte, diferenţierea în clasamentul constructorilor se va face în funcţie de cel mai bun rezultat obţinut pe parcursul sezonului. În prezent, Virgin ocupă locul 12 în clasament, cea mai bună clasare a echipei fiind un loc 14.

Pentru a termina pe locul 10, britanicii au nevoie de un loc 12, însă acesta va fi suficient numai dacă rivalii de la Lotus şi Hispania nu vor obţine între timp o performantă similară.

Via | Autosport

  • maryo37, marţi, 24.08.2010 15:05

    Ce pacat... Speram sa nu aiba bani si sa renunte la F1. Dar asa bietii piloti de top, trebuie sa se mai chinuie inca un an cu aceste petarde de monoposturi...