Vettel: "Trofeele primite pe podium, mai importante decât banii"

Publicat luni, 14.11.2011 16:37 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că trofeele pe care le primeşte pe podium sunt mai importante decât sumele de bani obţinute ca bonus de performanţă.

Sebastian Vettel a înregistrat duminică pe circuitul de la Abu Dhabi primul abandon din acest sezon, iar reacţia pilotului Red Bull Racing a fost una de frustrare, în ciuda faptului că a câştigat deja titlul mondial.

Germanul explică această atitudine prin faptul că a devenit pasionat de colecţionarea trofeelor primite de fiecare pilot care termina o cursă pe podium şi susţine că acestea au o valoare mai mare pentru el decât banii.

"Aş putea renunţa la orice, dar nu şi la trofee. Când dai totul din tine timp de două ore, nu prea contează dacă primeşti un cec mai mic sau mai mare de bani, dar un trofeu frumos face diferenţa. Când stau pe podium ştiu că viaţa nu ar putea fi cu mult mai bună pentru mine", a declarat Vettel pentru agenţia de presă SID.

Pilotul echipei Red Bull Racing a urcat de 35 de ori pe podium în cele 80 de curse în care a luat startul, însă are şi un regret: nu poate păstra trofeul dedicat campionului mondial.

"Până la urmă trebuie să-l dau înapoi, aşa că ar fi grozav să îl am pentru mai mulţi ani la rând. Michael Schumacher l-a câştigat de cinci ori consecutiv. Cel mai important obiectiv al meu a fost întotdeauna să devin campion mondial în Formula 1 şi, indiferent ce se va întâmpla în viitor, nimeni nu-mi poate lua asta", a mai precizat el.

Via | GMM

  • ENEA, luni, 14.11.2011 21:17
    Vettel

    Hai sterge-ti lacramioarele si ia-o de la capat nu mai fi prost asule