Vettel susţine că Red Bull a rezolvat problemele la frâne

Publicat joi, 13.05.2010 15:33 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel este increzător ca Red Bull a rezolvat defecţiunea la frâne pe care a avut-o în Spania.

Sebastian Vettel a ratat oportunitatea de a ocupa locul 2 în Marele Premiu al Spaniei, fiind forţat sa încetineasca din cauza unor defecţiuni la frânele monopostului Red Bull RB6.

Germanul a dezvăluit insă că Red Bull Racing a remediat această problemă, motiv pentru care nu anticipează necazuri din acest punct de vedere in Marele Premiu al statului Monaco.

“Credem că am inţeles ce s-a întâmplat. Nu suntem incă 100% siguri, dar avem o rezolvare pentru Monaco şi nu ne aşteptăm la probleme similare. Evident, am avut câteva probleme de fiabilitate si niciuna dintre ele nu a fost la fel si nu s-au intâmplat din acelaşi motiv. Dar întotdeauna am reacţionat rapid şi până acum nu s-a mai intâmplat, aşa că sunt increzător că am găsit o soluţie”, a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

Vettel a inregistrat numeroase decepţii in acest sezon din cauza problemelor de fiabilitate ale monopostului, însă susţine că evenimentele din prima parte a sezonului l-au ajutat să inţeleagă că este important să termine fiecare cursă a sezonului pentru a avea şanse la titlul mondial.

“Nu putem schimba cursele pe care le-am avut. Într-o cursă ca cea anterioară, important a fost să caştigăm maximum de puncte, iar locul 3 nu a fost un dezastru, Putea fi mult mai rău. Aşa că este bine, spre deosebire de anul trecut când am avut un debut prost de sezon. Nu suntem cu mult în urmă. Cele 10 puncte par multe, dar avem şi un nou sistem de punctare, aşa ca nu sunt chiar atât de multe”, a mai precizat el.

Via | Autosport