Vettel speră să concureze cu sistemul F-duct la Valencia

Publicat vineri, 25.06.2010 18:05 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel şi-a exprimat speranţa că Red Bull va utiliza sistemul de ventilaţie F-duct în Marele Premiu al Europei.

Red Bull Racing a evaluat pentru prima oară sistemul de ventilaţie F-duct în antrenamentele din Marele premiu al Turciei, însă a renunţat ulterior la sistem de cauza lipsei de eficienţă a acestuia.

Echipa a implementat din nou această tehnologie la Valencia, iar Sebastian Vettel speră că rezultatele obţinute în antrenamente îi vor convinge pe ingineri că este un sistem important.

"Nu este un secret ca sistemul nu a funcţionat aşa cum ne aşteptam în Turcia, aşa că a trebuit să concurăm la Istanbul şi Montreal fără el. Ar fi trebuit să lucreze la Istanbul, dar nu a fost aşa. Ar trebui însă să lucreze aici, sunt încrezător că aşa va fi şi o dată ce lucrează va reprezenta un mare avantaj", a declarat germanul.

La fel ca şi Ferrari, Red Bull Racing a întâmpinat numeroase dificultăţi în implementarea acestui sistem pe monopost. Dacă McLaren l-a introdus încă de la începutul sezonului, Red Bull a fost nevoită să îl integreze fără să efectueze teste şi, cel mai important, fără să poată modifica şasiul, întrucât aşa stipulează regulamentul tehnic.

"Dificultatea este să facem acest sistem să funcţioneze corespunzător. McLaren nu a venit pur şi simplu cu ideea. Le-a luat foarte mult timp să dezvolte sistemul şi să-l regleze. O dată ce-l înţelegi este de mare ajutor. Este dificil să-l introduci în timpul sezonului pentru că nu exista multe teste, dar trebuie să îl ai. Valorează aproximativ o jumătate de secundă şi, cu excepţia dublului-deflector, nu ştiu nicio altă componentă care să valoreze la fel de mult ca timp pe tur", a explicat germanul.

Via | Autosport

  • coanda, vineri, 25.06.2010 18:16

    Iarasi propaganda. Tot demoralizeaza echipele care au lucrat la sistemul lor de evacuare.

  • NeoGalaxy, vineri, 25.06.2010 18:23
    Eternal Ferrari Fan

    Pacat ca nu stie ce componente mai scad timpii pe tur, pentru ca mai sunt cel putin doua.

  • diesel08, vineri, 25.06.2010 18:30
    Red Bull

    Nu vor presiune si nici sa fie sub "lupa". Razboiul psihologic e feroce asa ca ne putem astepta la tot soiul de declaratii.

  • F1-zone, vineri, 25.06.2010 18:36
    Vet

    Au la baza cea mai buna masina. Daca o dezvolta corespunzator nu au cum sa piarda campionatul. Ingrijoreaza fiabilitatea.