Vettel: "Problemele de fiabilitate nu ne îngrijorează"

Publicat marţi, 14.02.2012 11:47 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a minimalizat problemele de fiabilitate ale noului monopost Red Bull Racing din ultima zi de teste de pe circuitul de la Jerez.

Red Bull Racing nu a impresionat în prima sesiune de teste din această iarnă, care a avut loc pe circuitul de la Jerez din sudul Spaniei.

Pe lângă lipsa unor timpi competitivi, noul monopost RB8 a avut defecţiuni tehnice la sistemul electric în ultima zi de evaluare, din cauza cărora Sebastian Vettel a efectuat tururi cronometrate doar în ultimele trei ore ale zilei. Cu toate acestea, campionul mondial susţine că astfel de probleme sunt inerente la lansarea unui nou monopost.

"Nu trebuie să ne îngrijorăm prea devreme. Este perfect normal să avem mici probleme, pentru asta există zile de teste. De exemplu, am avut o mică problemă tehnică vineri, dar am fost capabili să o rezolvăm. Pentru a fi siguri, am schimbat motorul, dar aşa cum am spus prefer să avem aceste probleme acum decât în timpul unei curse", a declarat campionul mondial pe site-ul său oficial.

În plus, germanul insistă că este încântat de monopostul RB8 la capătul primei sesiuni de teste, deşi admite că nu înţelege încă toate mecanismele apărute după schimbarea regulamentului tehnic.

"Când am intrat pentru prima oară în monopost am avut cel mai plăcut sentiment, a fost ca şi cum am revenit acasă după o lungă călătorie. Primele impresii despre RB8 sunt pozitive, în ciuda faptului că acum trebuie 'să ne cunoaştem unul pe celalalt'. Cu toate părerile de bine, nu ar trebui să uităm totuşi că suntem abia la început. Trebuie să încercăm lucruri diferite şi să înţelegem bine monopostul. Lucrul pe care ne vom concentra cel mai mult este cu siguranţă viteza. Cred că este întotdeauna posibil să facem mai fiabil un monopost rapid, dar nu sunt sigur dacă putem face mai rapid un monopost fiabil", a mai precizat el.

Via | Sebastian Vettel