Vettel mizează pe noul sistem de ventilaţie la Valencia

Publicat luni, 21.06.2010 12:09 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel anticipează că Red Bull va înregistra un spor de performanţă în Marele Premiu al Europei datorită noului sistem de ventilaţie.

Red Bull Racing a dominat prima parte a sezonului din punct de vedere al performantei pure, însă McLaren a revenit puternic şi a obţinut deja două victorii consective prin Lewis Hamilton.

Conştienţi ca rivalii şi-au îmbunătăţit semnificativ performanţele, Red Bull şi-a sporit eforturile pentru implementarea noului sistem de ventialtie F-duct pe monopostul RB6, iar Sebastian Vettel este încrezător că acesta va avea efectul scontat.

"Vom aduce o componentă important pe monopostul prin sistemul F-duct. Adrian Newey (n.r - directorul tehnic al Red Bull) nu a venit în Canada pentru a finaliza noul sistem la fabrica", a declarat germanul pentru publicaţia AutoBild.

Red Bull a evaluat noul sistem de ventilaţie în antrenamentele de vineri de la Marele Premiu al Turciei, însă ulterior a decis să nu folosească noua componenta pentru ca aceasta nu oferea performanta anticipată. Circuitul de la Valencia este pretabil acestei tehnologii, pentru că beneficiază de linii drepte lungi urmate de viraje lente.

Via | GMM | Foto: Red Bull