Vettel: "McLaren este echipa pe care trebuie să o învingem"

Publicat marţi, 10.04.2012 09:56 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel consideră că McLaren este în continuare cel mai puternic rival al echipei Red Bull Racing în lupta pentru titlul mondial.

McLaren s-a evidenţiat ca cea mai puternică echipă din acest debut de sezon, după ce Lewis Hamilton a obţinut pole position-ul în Australia şi Malaysia, iar Jenson Button a câştigat cursa de la Melbourne.

În condiţiile în care rezultatele cursei de la Sepang au fost influenţate semnificativ de ploaie, campionul mondial Sebastian Vettel anticipează că McLaren va rămâne în continuare principală rivală la titlu pentru Red Bull Racing.

"Sunt mai multe (n.r - echipe bune). Dar cei de la McLaren par foarte puternici acum. Ei reprezintă echipă pe care trebuie să o învingem", a declarat germanul pentru RMC Sport.

Vettel a primit recent trofeul Grand Prix de l'Academie des Sports (Marele Premiu al Academiei Sporturilor) din partea lui Jean Todt, preşedintele FIA, însă pilotul admite că singurul său obiectiv este să cucerească al treilea titlu mondial consecutiv în Formula 1.

"Acesta a fost primul meu trofeu din 2012, dar vreau mult mai mult decât atât. Este un campionat lung. Am făcut o treabă foarte bună în Australia (n.r - Vettel a terminat pe locul 2), iar cursa din Malaysia a fost haotică din cauza vremii. Avem un monopost bun, iar obiectivul este să luptăm pentru titlu", a mai precizat el.

După primele două curse, Vettel ocupă locul şase în clasamentul general cu 18 puncte, la 17 puncte în spatele liderului Fernando Alonso.

Via | GMM