Vettel, încrezător în şansele la victorie la Montreal

Publicat vineri, 10.06.2011 12:41 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel este optimist că poate lupta pentru victorie în Canada, chiar dacă circuitul de la Montreal nu se potriveşte monopostului Red Bull.

Marele Premiu al Canadei reprezintă un test important pentru Red Bull Racing, care speră să obţină maximum de puncte pe un circuit caracterizat de linii drepte lungi şi viraje lente.

În mod tradiţional, monopostul RB7 nu se potriveşte caracteristicilor circuitului canadian, însă Sebastian Vettel este încrezător că update-urile introduse de ingineri pentru acest weekend îşi vor face efectul.

"Ştim că liniile drepte nu sunt întotdeauna în favoarea noastră. Monopostul nostru este foarte bun în virajele rapide, dar nu avem aşa ceva aici. Aşa că vom vedea. Am muncit din greu şi am adus câteva îmbunătăţiri aici. Nu este nimic major, ci doar paşi mici, iar vineri vom vedea unde suntem şi cum lucrează pneurile. Este dificil să spunem pe hârtie că ar trebui să fim primii, pe locul doi sau pe locul trei, poate fi diferit. Dar acesta este unul dintre cele mai dificile weekenduri, pentru că circuitul este foarte diferit, iar asfaltul este foarte moale, aşa că pneurile vor fi importante", a declarat germanul în paddock-ul de la Montreal.

Red Bull a avut numeroase probleme din cauza pneurilor în etapa de la Montreal de anul trecut, însă Vettel susţine că Red Bull a învăţat lecţia şi că nu va mai repeta greşeala de strategie comisă la vremea respectivă.

"Anul trecut am avut un monopost bun aici, dar nu am fost pe podium. Am început cursa cu o strategie diferită care nu a funcţionat, ceea ce a reprezentat o surpriză pentru noi la vremea respectivă. Ne-am învăţat lecţia. Anul acesta, vom vedea cum funcţionează pneurile şi cât de mult durează, dar în termeni de performanţă ar trebui să fim ok", a mai precizat el.

Via | ESPNF1