Vettel: "Debut perfect de sezon: două victorii în două curse"

Publicat luni, 11.04.2011 11:59 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel este încântat de startul perfect din acest sezon, însă rămâne precaut în privinţa şanselor să-şi păstreze titlul mondial.

Sebastian Vettel a dominat primele două etape ale sezonului 2011 după ce a câştigat fără emoţii cursele din Australia şi Malaezia.

De asemenea, performanţele sale au venit după două pole position-uri, însă germanul preferă să rămână precaut în privinţa şanselor de a cuceri un nou titlu mondial, întrucât au mai rămas alte 17 curse.

"Cred că în primul rând putem fi foarte fericiţi şi trebuie să menţinem ritmul şi în cursa următoare. Două curse, două victorii din două. Perfect. Nu se putea mai bine, dar mai este o cale lungă, foarte lungă, cu multe puncte de câştigat, aşa că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Lucrurile arată bine şi dacă aceasta este recompensa nu avem nicio problemă să muncim din greu. Luni începe Marele Premiu al Chinei şi trebuie să vedem cum ne vom descurca acolo", a declarat el.

Vettel nu a avut în niciun moment emoţii privind victoria, în ciuda faptului că a avut mai multe probleme cu sistemul KERS.

"Nu a decurs conform planului. La un moment dat, KERS a revenit, aşa că pe parcursul cursei a fost ba activ, ba inactiv. Trebuie să lucrăm la asta. Dacă am fi început cursa fără KERS am fi putut fi în altă poziţie, dar ne-a oferit ceea ce aveam nevoie. Am avut o mică problemă, aşa că l-am oprit şi ulterior i-am dat din nou drumul", a explicat germanul situaţia tehnologiei.

Red Bull nu a utilizat KERS în prima cursă a sezonului din Australia din motive de fiabilitate.

Via | FIA

  • Bishuc, luni, 11.04.2011 13:44
    "Debut perfect de sezon: două victorii în două curse"

    Adica, pentru ca apcheF1 sa prieceapa, ce inseamna "Debut perfect de sezon: două victorii în două curse"?

  • diesel08, luni, 11.04.2011 19:56
    Vettel

    Cu inca o victorie in China Vettel ia un avans substantial. Mai are nevoie de 2-3 victorii in Europa si plasari pe podium ca sa fie intangibil. Este suficient de matur ca pilot ca sa forteze fara sens, iar abandonurile sunt putin probabile la acest monopost rapid si fiabil. Mini-kers-ul lui Newey functioneaza la start si eventual in turul de calificare. Este mult mai usor si permite o altfel de distributie a greutatilor in monopost. Practic, Vettel are toate sansele sa incheie sezonul in vara.Webber conteaza prea putin.Este nr.2 in echipa.

  • diesel08, luni, 11.04.2011 19:57
    erat

    ca sa nu forteze

  • NeoGalaxy, luni, 11.04.2011 23:42

    Eu personal nu cred ca Vettel a folosit kers-ul nici macar la start. Webber nici atat. In cursa iese din discutie. Sincer nu am vazut kers-ul sa fie folosit de Webber iar la Vettel grafica nu apare niciodata nici macar in calificari. Iar Webber cu aripa spate busita... esec total, idem cu Alonso. Daca este sa fiu sincer... idea asta cu aripa spate mobila... s-a mai discutat prin anii 2000 doar ca sub o alta forma, mai bine abandonau atunci idea :)