Vettel admite că are o influenţă puternică la Red Bull

Publicat joi, 04.07.2013 10:02 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a admis că se bucură de o anumită influenţă la Red Bull Racing, însă a exclus varianta de a alege singur coechipierul pe care îl va avea anul viitor.

Sebastian Vettel este considerat pilotul numărul 1 al echipei Red Bull după cele trei titluri mondiale consecutive şi relaţia tensionată pe care a avut-o cu Mark Webber.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani, acesta admite că are o influenţă puternică în cadrul echipei pentru care concurează.

"Nu există un regim Vettel aici, toată lumea se bucură de libertate, dar mă aştept ca toată lumea să fie serioasă. Am o influenţă asupra motivaţiei echipei, asupra atmosferei din paddock şi toată lumea ştie ce îmi doresc. Iar ei nu au nicio problemă cu asta. Sigur că cer multe, vreau ca toată lumea să fie disciplinată şi să-şi facă treabă cât mai bine posibil", a declarat germanul.

Pe de altă parte, Vettel insistă că nu va fi cel care va decide numele coechipierului său pentru sezonul următor după retragerea lui Webber, însă admite că vrea să fie consultat în această privinţă. În plus, el a preferat termenul de "al doilea pilot" în loc de "coechipier", semn că vrea ca autoritatea sa să fie recunoscută.

"Sigur că sunt implicat în dezvoltarea monopostului şi mă aştept să fiu întrebat pe cine îmi imaginez ca al doilea pilot, dar nu este decizia mea. Nu mă aşez cu cineva la discuţii pentru a-i spune să semneze. Nu e treaba mea. Eu sunt pilot de curse. Iar ca pilot în primul rând participi la curse", a adăugat el.

Via SuperSport

  • EU, joi, 04.07.2013 10:31

    schumy,alfonso si vitelul asta sunt cele mai infecte caractere din istoria F1.Cum dracu sa nu-ti doresti un coechipier bun daca vrei sa dovedesti lumii ce mare scula de pilot esti?Rusine.Astazi in F1 sunt 3 mari piloti si campioni mondiali care merita respectul fanilor si care au concurat in echipele la care au evoluat cu orice pilot pe care echipele lor l-au adus.Respect Kimi,Button,si Hamilton nu conteaza ordinea.Voi sunteti adevarati campioni mondiali.

  • eu, joi, 04.07.2013 10:59

    Ce spune Vettel este foarte corect iar cele 3 titluri mondilae ii dau dreptul sa vorbeasca. In era moderna a Formulei 1 Senna, Schumacher, Hakinnen, Alonso etc au fost piloti numrul 1 pentru echipele lor. Perioada Senna/Prost la Mclaren a fost o eceptie care intr-un final nu a functionat. S-a vazut in 1989 ca intr-o echipa nu pot fi 2 piloti numarul 1. Mclaren este singura echipa dintre cele cu pretentii la titluri mondiale care a incercat sa ofere sanse egale pilotilor in anumite perioade, dar rezultatele nu au fost mereu benefice echipei. Cand se dezvolta un monopost este implicat mai mult pilotul numarul 1, iar caractersiticile acestui monopost o sa se potriveasca pliotului care participa mai mult la dezvoltarea acestuia. Este clar ca Webber spre exemplu a fost dezavantajat de faptul ca masina Redbull a fost construita pentru Vettel, dar era normal sa fie asa. Stiti zicala "cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul". Toate echipele, chair daca nu recunosc, isi stabilesc o strategie clara la inceputul sezonului. Daca pe parcurs se intampla ca pilotul nu numarul 1 sa nu aiba rezultate, iar pilotul numarul 2 sa se bata pentru titlu, atunci se schimba strategia din mers.

  • Edi, joi, 04.07.2013 11:12

    Nu e Red Bull, este doar ... Bull shit! Orice pilot viseaza sa aiba un locotenent care sa se sacrifice pentru el cand este cazul. Cica ar vrea sa fie consultat. Eu pun pariu ca are drept de veto. Asta e si motivul pentru care probabil Raikonnen nu va ajunge acolo, caci finlandezul nu va accepta niciodata sa fie numarul 2...

  • Vettel Hater!, joi, 04.07.2013 11:23

    Ei vitzel mic si pricajit ... Esti cam speriat ca pleaca Webber si habar nu ai cine ii va lua locul ! Sper ca oricine ar fi al doilea pilot sa iti rupa mucii sa vedem cine detine autoritatea!

  • Edi, joi, 04.07.2013 11:51

    Catre eu Total de acord cu ce ai spus. Din punct de vedere a echipei este mai avantajos sa ai un numar unu. 2 sabii intr-o teaca e mai greu. Un exemplu mai apropiat a fost Hamilton si Alonso la McLaren. Ce m-a deranjat insa la decalratia lui Vettel a fost ipocrizia - eu nu stiu, eu am o influenta, dar nu prea mare, etc etc. Nu ai cum sa nu ai un cuvant greu de spus cand esti triplu campion mondial, dar macar fii cinstit si recunoaste. Catre Eu Mie mi se pare normal, omeneste vorbind, ca fiecare pilot bun sa isi doreasca un locotenent. De ce sa iti doresti un coechipier tare? Sa aiba lumea tot timpul motiv sa faca comparatii? Ma uit insa la Massa, in ultimii 2 ani a fost sacrificat cateodata de-a dreptul absurd (a se vedea schimbarea cutiei de viteze pentru a fi retrogradat 5 locuri, sezonul trecut)....

  • Marian, joi, 04.07.2013 12:41

    NU ajunge Kimi la RBR pentru ca nu vrea vitelu concurenta pe post.Orcum finlandezu nu vrea sa fie numarul 2 la RBR

  • Corect, joi, 04.07.2013 12:57

    Nu l-as putea compara pe Kimi cu Vettel. Vettel este un pilot 100% dedicat, oricat de mult nu le-ar place unora, lui Kimi i se cam "rupe", daca are masina buna e bine daca nu...mananca inghetata.Vettel are tot dreptul sa-si impuna un locotenent. Pai Schumacher mai avea 7 titluri daca nu facea asa?Un pilot MARE se impune la fel de bine si in padoc si pe pista. Nu sunt fan Vettel, sunt fan Ferrari, dar omul are perfecta dreptate. Nu pot sa fiu ipocrit. F1 este sport de ECHIPA!Cui nu-i place sa se uite la tenis.

  • @EU, joi, 04.07.2013 13:03

    Daca Schumacher Alonso si Vettel sunt caractere infecte ce sa mai vorbim de Hamilton!Sau ai memoria prea scurta ca sa-ti aduci aminte de Rosberg si ordinele de echipa ale lui Brawn! Sau la Mclaren cand il avea pe Kova. Dar de Button cand era la Brawn si cerea sa fie avantajat in defavoarea lui Barichello. Poate Kimi dar si el acu de cand e la Lotus e favorizat fata de Grosjean. Esti total pe langa subiect dar vad ca jignesti cu usurinta. Poate educatia precara.

  • Adevaratilor campioni nu le pa, joi, 04.07.2013 20:36

    pe cine au coechipier. Daca Vetel avea atata valoare cum sustine... la volan, in cadrul echipei si in paddock i-ar fi spus lui Horner "- Adu-l pe cel mai bun din pluton si o sa il bat in fiecare cursa ca sa-mi demonstrez valoarea... si sa nu mai aud pe urma ca sunt contestat. o sa le inchid gura tuturor". Oricum ar fi avut la dispozitie o masina construita pentru el, nu pentru "al doilea pilot. Cand... ce sa vezi, acum nu mai este prieten cu Raikkonen, ii este frica de el. Hm, are si de ce, stie el ceva... Finlandezul asta si-a surclasat absolut toti coechipieri pe unde a fost. Imi aduc aminte de inginerii de la Ferrari care le spuneau mereu sefilor lor ca fac o mare greseala cand l-au concediat, dar pe cei din urma ii interesau si banii pe langa un pilot talentat. Iata cum le-a doborat finlandezul un record de curse terminate in puncte pe care il detinea Ferrari si Michael. Oricum, se agita degeaba, indiferent cat de buna e masina, finlandezul nu o sa vina. Nu va accepta in veci sa fie al doilea pilot, asta fiind stiuta si de Red Bull. De fapt sunt sigur ca din acest motiv nici nu ii vor propune postul; de ce ar strica ceva ce acum merge. Insa daca ne uitam la Raikkonen, pe el nu il intereseaza nici macar sa fie numarul unu. El vrea sa piloteze si atat, e constient de valoarea lui si... la revedere. Anul trecut Grosjean primea prima data componentele noi cand erau gata, la o cursa, doua primea si finlandezul, ca de nu era francez si cum Lotus e doar numele, echipa e de fapt Renault, e de inteles... Degeaba, tot el s-a descurcat mai bine, ca intotdeauna. Dar asa cum s-a opus Schumacher cand era la Ferrari si au vrut sa il ia pe Raikkonen, asa se opune acum si Vetel. Daca stia ca are valoare, nu ii era frica. Frica e o trasatura a celor slabi... sa recunoastem. Stiu, o sa sariti in sus ca e de trei ori campion si ca aberez.... stiti ce, nu imi pasa...

  • marius_kji, joi, 04.07.2013 22:16

    Vettel ar fi venit la Ferrari cu Alonso impreuna dar ghici cine s-a opus(o anumita marmota).Daca vine Kimi la RBR si din "intamplare" Vettel il va bate ve-ti spune ca este FAVORIZAT de echipa,asa ca mancatori de gugut se vor gasi totdeauna.SI SA VINA KIMI si sa vedem cine e mai bun ,dar fara motive daca Kimi ia bataie.CIAO

  • @adevaratilor, vineri, 05.07.2013 08:46

    Raikkonen a fost batut mar de Massa in 2008. Era in perioada inghetatei cu vodca si a chefurilor orgioase pe iahturi. Iar la Lotus este net avantajat de echipa.

  • @marius fan vettel, vineri, 05.07.2013 08:47

    se scrie "veti", nu "ve-ti", mama ei de gramatica si de scoala la care n-ai fost!

  • marius_kji, vineri, 05.07.2013 12:56

    Nu sunt perfect ca tine,am gresit ,multumesc(sti cine se mai credea perfect? HITLER)