Vettel a ratat titlul de sportivul anului în Germania

Publicat marţi, 20.12.2011 17:50 de Daniel Popescu

Baschetbalistul Dirk Nowitzki a fost ales sportivul anului în Germania în detrimentul lui Sebastian Vettel în urma voturilor a peste 1500 de jurnalişti.

Sebastian Vettel a suferit una dintre puţinele înfrângeri din acest an chiar în ţara sa natală. Dublul campion mondial a pierdut lupta pentru titlul de cel mai bun sportiv german al anului.

În schimb, cei 1500 de jurnalişti sportivi care au luat parte la vot l-au preferat pe Dirk Nowitzki, un baschetbalist care activează în NBA, celebrul campionat nord-american de baschet.

"După atât de mulţi ani, acesta a fost de departe cel mai bun an la carierei mele", a precizat germanul în vârstă de 33 de ani.

Rezultatul este surprinzător în condiţiile în care Vettel a dominat autoritar sezonul 2011 al Formulei 1, obţinând 15 pole position-uri şi 11 victorii în cele 19 Mari Premii. În plus, germanul a doborât recordul deţinut de Nigel Mansell în privinţa numărului de pole position-uri obţinute într-un singur sezon şi a stabilit alte noi recorduri.

Via | GMM

  • mavrick, marţi, 20.12.2011 21:48
    Jurnalistii

    Probabil au stiut si ei "definitia" corecta a "pilotuluiF1" si "campionuluiF1"

  • mobius, miercuri, 21.12.2011 22:58
    o decizie corecta

    Modul in care Vettel a obtinut primul dar mai ales ultimul titlu mondial, nu a trecut neobservat, ba mai mult a fost taxat de chiar conationalii sai jurnalistii. Cu siguranta Nowitzki nu a avut totul pe tava, intr-un campionat dur, NBA, cu multe vedete a muncit din greu pentru a se remarca.