Vergne: "Calificările, punctul slab pentru Toro Rosso"

Publicat vineri, 29.03.2013 11:37 de Daniel Popescu

Jean-Eric Vergne consideră că Toro Rosso poate obţine rezultate bune în acest sezon dacă echipa îmbunătăţeşte performanţele din calificări.

Jean-Eric Vergne a adus Scuderiei Toro Rosso primul punct din acest sezon după ce a terminat pe locul 10 în Marele Premiu al Malaysiei.

Francezul este mulţumit de ritmul de cursă pe care l-a avut la Sepang, însă admite că echipa are nevoie de rezultate mai bune în calificări pentru a putea spera la performanţe în curse. Cea mai bună poziţionare pe grila de start a echipei a fost locul 13, obţinut atât la Melbourne, cât şi la Sepang.

"Ritmul monopostului este încurajator. Am avut al patrulea cel mai rapid timp în Malaysia. Este adevărat că a fost obţinut cu pneuri medium noi şi cu puţin carburant în rezervor, dar este acelaşi lucru pentru toată lumea, aşa că monopostul este cu siguranţă performant. Cred că nu maximizăm performanţa vinerea sau în calificări, aşa că de acolo trebuie să avem îmbunătăţiri. Totuşi, ritmul de cursă este bun şi asta este încurajator pentru viitor", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Toro Rosso.

Vergne crede că Marele Premiu al Chinei ar putea evidenţia mai bine raportul de forţe din Formula 1, cu excepţia cazului în care vremea va fi la fel de rece ca anul trecut.

"Nu am avut rezultate bune acolo anul trecut, am terminat pe 16 după ce am plecat din pitlane, aşa că de data aceasta vom avea o nouă abordare şi trebuie să obţinem rezultate mai bune. Mulţi spuneau că Malaysia va dezvălui adevărata ordine, dar din cauza ploii şi a căldurii este încă prea devreme să spunem. Dacă va fi cald în China vom avea o imagine mai clară, dar anul trecut a fost foarte frig, aşa că cine ştie", a adăugat el.

Via Toro Rosso