Utilizarea aripii spate ajustabile, interzisă pe timp de ploaie

Publicat vineri, 25.03.2011 11:37 de Daniel Popescu

FIA a anunţat că piloţii nu vor avea dreptul de a utiliza aripa spate ajustabilă pe timp de ploaie. Interdicţia se aplică pentru antrenamente, calificări şi cursa.

FIA a decis cu numai câteva ore înainte de începerea noului sezon al Formulei 1 să modifice încă o dată regulamentul privind utilizarea aripii spate ajustabile, însă de data aceasta modificarea se referă la condiţiile meteo în care tehnologia poate fi activată.

Astfel, piloţii nu vor avea dreptul de a ajusta aripa spate atunci când concurează cu pneuri intermediare sau de ploaie, restricţia fiind valabilă acum şi pentru antrenamente şi calificări, după ce iniţial fusese implementată doar pentru curse.

"Aşa cum am discutat cu şefii echipelor la întâlnirea de ieri (n.r - joi), vreau să confirm că, din motive de siguranţă, ajustarea aripii spate spate permisă prin articolul 3.18 din Regulamentul Tehnic nu poate fi operată în nicio sesiune de antrenamente (inclusiv în calificări) dacă monopostul este dotat cu pneuri intermediare sau de ploaie."

"Orice pilot care activează aripa spate ajustabilă în timp ce monopostul este echipat cu pneuri intermediare sau de ploaie va fi raportat comisarilor de cursa pentru încălcarea articolului 2.3 din Regulamentul Tehnic (pilotaj periculos)", a precizat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, într-o notă trimisă reprezentaţilor echipelor.

Via | FIA

  • McLaren, vineri, 25.03.2011 11:46
    intersant

    interesant de vazut unde este pozitionat pe volan acest buton. Sa nu aibe sansa cumva sa fie activat accidental.

  • Paul, vineri, 25.03.2011 11:49
    @McLaren

    Este pozitionat in partea superioara stanga.

  • Bishuc, vineri, 25.03.2011 11:52
    Aerodinamica McLaren

    Configuratia aerodinamica a celor de la McLaren s-ar putea sa o favorizeze foarte mult pe ploaie. Sa vedem daca ipoteza se confirma