Turcia ar putea renunţa la cursa de F1

Publicat luni, 07.06.2010 10:10 de Daniel Popescu

Marile Premiu al Turciei ar putea fi exclus din calendarul F1 după ce Bernie Ecclestone a cerut dublarea taxei de participare de la 13 la 26 de milioane de dolari.

Contractul prin care Turcia găzduieşte curse de Formula 1 expiră în acest sezon, iar cele două părţi au demarat deja negocierile pentru prelungirea înţelegerii începând din sezonul 2011.

Cu toate acestea, negocierile au intrat în impas după ce Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comeciale ale competiţiei, a solicitat organizatorilor o taxă anuală de 26 de milioane de dolari, de două ori mai mult decât până în prezent.

Organizatorii speră să finalizeze discuţiile cu Ecclestone în următoarele două luni, însă susţin că pretenţiile financiare sunt prea mari.

"Cu siguranţă, Turcia vrea să găzduiască astfel de curse. După aceste discuţii, ambele părţi înţeleg poziţiile celor implicaţi şi procesul va fi finalizat în următoarele două luni. Totuşi, să plătim 26 de milioane de dolari anual pentru această cursă reprezintă o mare greutate. Suma este foarte mare", a declarat Yunus Akgul, directorul pentru Tineret şi Sport din Turcia.

Acesta susţine că i-a înaintat lui Ecclestone o contra-ofertă, care prevede că circuitul de la Istanbul-Park va fi disponibil pentru Formula 1 timp de trei săptămâni în perioada de desfăşurare a Marelui Premiu, iar organizatorii aşteaptă în schimb o nouă propunere financiară.

Viitorul Marelui Premiu al Turciei este în pericol de mai mulţi ani din cauza numărului foarte scăzut de spectatori şi, implicit, a veniturilor reduse obţinute de organizatori.

Via | ESPNF1

  • sfera96, luni, 07.06.2010 11:06
    avarul

    foamea de bani a lui bernie o sa puna la pamant acest sport , si nu mai moare odata

  • vano_2680, luni, 07.06.2010 22:38

    mosul asta trebuie pensionat.toti vor sa micsoreze cheltuielile, iar asta le dubleaza.cred ca nu o duce bine cu capul........