Trulli, tradat de temperaturile scazute de la Fuji

Publicat luni, 13.10.2008 16:04 de Daniel Popescu

Jarno Trulli sustine ca nu putea realiza mai mult de locul 5 in Marele Premiu al Japoniei, intrucat temperaturile scazute au facut ca monopostul Toyota sa fie instabil.

Trulli a fost liderul cursei in doua randuri, ca urmare a intrarilor la boxe ale celor din fata sa, insa in cele din urma a incheiat cursa pe locul 5.

Rezultatul il nemultumeste pe pilotul italian, intrucat Toyota dovedise o forma de invidiat vineri si sambata. "Trebuie sa fim multumiti, dar sincer sa fiu vroiam sa dau mai mult pentru echipa si pentru fani"

, a declarat Trulli.

"Speram sa reusim un podium, dar locul 5 a fost tot ce am putut face duminica. Am dat totul de la inceput pana la sfarsit, dar nu puteam fi mai buni. Am fost competitivi din nou si masina a fost buna in cursa, dar temperaturile scazute ale pistei nu ne-au ajutat. Asta a insemnat ca masina fost putin instabila. Am incercat sa-l tin pe Piquet Jr in spatele meu, dar ei au fost foarte rapizi".

Coechipierul sau, Timo Glock, a fost nevoit sa abandoneze, astfel incat Toyota s-a indepartat de locul 5 in clasamentul constructorilor. Japonezii sunt acum la 16 puncte in spatele celor de la Renault cu numai doua curse inainte de final.