Trulli: "Rivalii ar putea folosi sisteme de start automate"

Publicat miercuri, 23.01.2008 13:05 de Daniel Popescu

Jarno Trulli se teme ca unele echipe au gasit o cale pentru a ocoli limitarile electronice ale noului standard ECU din Formula 1, fiind capabile acum sa simuleze sistemul de start, care ar fi trebuit sa fie ilegal din acest an.

Standardul ECU produs de McLaren Electronics Systems (MES) a fost introdus incepand din sezonul 2008, tractiunea controlata, frana de motor si sistemul de lansare fiind astfel interzise. Chiar daca absenta sistemului de lansare automata ar trebui sa aduca mai multa tensiune la startul curselor, Trulli considera ca nu toate echipele vor "juca" corect in noul sezon.

"Nu voi numi nicio echipa, dar cred ca unele echipe au gasit deja o cale pentru automatizarea procedurii de start pentru a reduce sansele de derapare a rotilor in momentul acceleratiei", a declarat italianul pentru Autosprint. "Nu spun ca cineva triseaza, chiar daca la Toyota am primit cateva informatii in acest sens. Insa analizand comportamentul pe pista de acum si din luna decembrie al anumitor echipe, schimbarile sunt numeroase si, in multe cazuri, suspicioase".

Lansarea automata electronica a fost interzisa in 2004, insa lansarea automata mecanica a fost permisa pana la finalul sezonului trecut.