Toyota: "Nu ne retragem din Formula 1"

Publicat joi, 24.01.2008 16:34 de Mircea Meșter

Seful diviziei de Formula 1 a celor de la Toyota, John Howett, sustine ca zvonurile de presa care dau ca sigura retragerea echipei din Marele Circ sunt pure speculatii. Presa internationala a publicat zilele trecute materiale legate de nemultumirile sefului mare de la Toyota, Katsuaki Watanabe, cu privire la performantele diviziei de F1.

"Cultura Toyota inseamna provocare. Vorbim de o filosofie constructiva. Multi dintre sefii companiei isi doresc sa castige deci in primul rand avem de a face cu presiunea performantei. Zvonurile media legate de retragerea echipei sunt pure speculatii malitioase", sustine Howett.

Acesta a continuat explicatiile, spunand ca termenul limita de doi ani pentru o victorie impus lui Tadashi Yamashina, directorul tehnic Toyota F1, se refera exclusiv la acesta, nu la echipa in sine. "La fel ca toti managerii Toyota, Yamashina are contract pe trei ani. In mod clar, tinta sa este de a castiga un Mare Premiu in urmatorii doi ani", sustine seful diviziei F1 a japonezilor.