Toyota avertizeaza ca ar putea parasi Formula 1

Publicat joi, 23.10.2008 11:02 de Daniel Popescu

Presedintele Toyota, John Howett, a avertizat ca aprobarea utilizarii unui motor standard din sezonul 2010 ar putea duce la iesirea japonezilor din Formula 1.

FIA a lansat saptamana trecuta o oferta pentru construirea unui motor standard , ce ar urma sa fie utilizat in Formula 1 incepand din sezonul 2010.

Vestea a fost primita cu reticenta de constructorii de Formula 1, cei de la Honda fiind cei mai aprigi contestatari ai acestei idei.

Cealalta echipa japoneza prezenta in Formula 1, Toyota, a avertizat prin vocea presedintelui John Howett ca ar putea parasi competitia in cazul introducerii motorului standard.

"Pentru Toyota acesta ar fi un motiv sa paraseasca Formula 1", a declarat Howett.

FIA si Formula One Teams Association au avut o intalnire la Geneva in aceasta saptamana, in urma careia au ajuns la un consens pentru reducerea costurilor . Totusi, situatia motorului standard propus de FIA pentru 2010 este in continuare incerta.

  • aurelgales, joi, 23.10.2008 11:49
    Formula 1?

    Daca se standardizeaza motorul se trece, de fapt, la o categorie monomarca, doar ca este monopost ! Marea majoritate a imbunatatirilor aduse masinilor de serie isi au originile in cercetarile intreprinse de diverse marci cu potenta financiara si stiintifica in cadrul concurentei sportive, generata de F1. Eu personal, nu inteleg ce sens mai are F1 in conditiile preconizate. Formula 1 a fost mereu in avantgarda, aproape la limita dintre realitate si S.F. Acum imi dau seama cata dreptate avea un user al acestui forum cand afirma ca in F1 se vede influenta "dinozaurilor". Este nevoie de un suflu nou, de tinerete, cu tot ce implica aceasta, pentru a indeparta conservatorismul care bantuie acum in F1.