Toro Rosso: "Nasul monopostului va fi modificat în timpul sezonului"

Publicat marţi, 07.02.2012 10:48 de Daniel Popescu

Toro Rosso a confirmat că intenţionează să introducă modificări mai agresive la nasul monopostului pe parcursul sezonului 2012.

Toro Rosso a lansat luni seară noul monopost STR7 pentru sezonul 2012 şi s-a alăturat celorlalte echipe care au introdus un nas semnificativ mai coborât decât restul şasiului.

Totuşi, designul nasului nu este atât de radical precum al altor echipe, iar directorul tehnic Giorgio Ascanelli a admis că intenţionează să reconfigureze această componentă pe parcursul sezonului.

"Cred că am fi putut fi mai agresivi, dar faptul că a trebuit să omologăm monopostul înainte să testăm la Jerez ne-a redus timpul de dezvoltare. Am ajuns într-un punct în care a trebuit să lansăm testele de impact, dar alte soluţii sunt studiate. Nu voi face un nou şasiu, dar cred că voi face un nou nas. Aşa cum am procedat şi anul trecut, doar că anul trecut ne-a luat prea mult timp. Sper că în acest an să fim mai bine pregătiţi", a declarat italianul.

McLaren este singura echipă care nu a optat pentru un nas coborât al noului monopost, însă până în prezent s-a speculat că modificarea acestuia ar putea fi dificilă din cauza faptului că şasiul nu poate fi modificat în timpul sezonului decât din motive de siguranţă.

Declaraţiile lui Ascanelli privind modificarea nasului monopostului Toro Rosso sugerează însă că McLaren ar putea fi dispusă să modifice la rândul ei nasul, dacă acest lucru este permis de actuala configuraţie a şasiului. Totuşi, o sursă din cadrul McLaren a declarat la Jerez că McLaren exclude varianta de a renunţa la actualul naş al monopostul MP4-27.

Via | Toro Rosso

  • AndreiF1, marţi, 07.02.2012 12:11
    @Modificari

    Chestia asta cu modificam/ nu modificam nasul tine nu de dorinta lor de a raspunde ci de cum vor evolua monoposturile. Nici nu a inceput bine prima sesiune de teste si deja se pun intrebarile care nu conteaza. Prima cursa este cea in care vom vedea cum stau lucrurile in teren si in aceste sesiuni de teste.