Toro Rosso: "Avem nevoie de sprijinul unui constructor"

Publicat joi, 02.10.2008 11:25 de Daniel Popescu

Gerhard Berger a admis ca Scuderia Toro Rosso are nevoie de sprijinul unui constructor incepand din 2010 pentru a putea supravietui in Formula 1.

Red Bull isi va retrage sprijinul pentru Toro Rosso pana la sfarsitul anului 2009, intrucat din 2010 fiecare echipa trebuie sa isi construiasca singura monoposturile cu care concureaza in F1.

Astfel, mogulul Dietrich Mateschitz isi va vinde cele 50% dintre actiuni pe care le detine in cadrul team-ului, iar partenerul sau Gerhard Berger va fi pus in sistuatia dificila de a gasi un investitor strategic.

Fostul pilot austriac a admis ca Toro Rosso trebuie sa gaseasca un constructor, insa spune ca situatia este complicata de criza economica mondiala.

"M-as chinui sa ma descurc singur. Am nevoie de sprijinul unui constructor de masini, care nu este inca aici", a declarat Berger pentru Gazzetta dello Sport.

Importanta unui constructor este vitala si in opinia fostul patron de echipa David Richards, care crede insa ca si contractele de sposorizare joaca un rol important in supravietuirea unei echipe. "Acele echipe care sunt dependente de constructori si nu au sponsori pot fi sub presiune", a precizat Richards pentru Reuters.

Speranta de salvare ar putea insa veni din partea noii asociatii a echipelor, FOTA. CEO-ul Williams, Adam Parr, crede ca FOTA ar putea gasi o solutie adecvata pentru asigurarea bugetului necesar pentru toate echipele. "Stiu asta pentru ca stiu cat cheltuim in prezent. De ce trebuie sa cheltuie cineva mai mult decat Williams pentru a concura in curse", se intreba Parr.