Todt: "Ferrari ar fi fost penalizata!"

Publicat vineri, 27.07.2007 17:23 de Daniel Popescu

Seful echipei Ferrari, Jean Todt, considera ca echipa sa ar fi fost penalizata de FIA daca s-ar fi aflat in situatia rivalilor de la McLaren.

"Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca rolurile ar fi fost inversate. Ma intreb ce ar fi facut FIA daca ar fi gasit in casa unui angajat Ferrari 780 de pagini cu documentatia unei alte echipe... Ar fi fost un scandal monstru si s-ar fi cerut o pedeapsa exemplara. Si, fara indoiala, s-ar fi acceptat. Nu exista nicio logica in acest verdict. Ori sunt vinovati, ori nu. Cei de la McLaren au fost gasiti vinovati, dar nu au fost pedepsiti. Cred ca ceilalti, incepand de ieri, pot face acelasi lucru"

, a declarat Todt.

Francezul sustine ca McLaren a fost avantajata in campionat datorita faptului ca a fost in posesia acestor documente confidentiale. "Este ca si cand ai juca poker impotriva unui adversar care iti cunoaste cartile. Avantajul este evident, imens, chiar. Ei bine, s-a pretins ca nu s-a intamplat nimic. Sunt in acest sport de 40 de ani si am vazut multe la viata mea, dar asta le intrece pe toate. Vom evalua ce avem de facut si apoi vom lua o decizie", a mai precizat Todt.

  • timo_maas, vineri, 27.07.2007 17:56
    :)))))

    todt asta cred k are probleme cu capu....in italia or avea un fel de spitalul 9 sa faca si el o vizita? oftica e un fel de boala psihica totusi....

  • Dacian, vineri, 27.07.2007 18:15
    Acum si cu tine...

    Pai ce vrei?!?! Era singura lor modalitate sa ia titlul. Asa mai aveau o sansa, ca in rest...

  • billy, vineri, 27.07.2007 18:18
    Dacian

    heh...dupa cum a mers McLaren in ultimele curse n-as zice asta. La piloti probabil e lupta grea, dar la constructori lucrurile nu stau chiar asa. Ferrari in momentul asta sunt mult mai rapizi decat McLaren, mai sunt 7 curse pana la final si 27 puncte diferenta in clasamentul constructorilor. La o medie de 4 puncte diferenta pe cursa...McLaren nu mai ia titlul cu toata hotia lor cu tot.

  • billy, vineri, 27.07.2007 18:21
    sunt 2 lucruri pe care le poate face Ferrari

    1. sa ramana in campionatul asta si sa-l castige la final. Doar asa, sa le arate la McLaren ca nici cu hotia nu sunt in stare sa castige 2. sa se retraga din campionat anul asta. sa-i lase pe McLaren sa castige singuri un titlu daca chiar atata nevoie au de el. Varianta a doua ar fi destul de interesanta prin prisma loviturii de imagine pe care ar da-o FIA si Formula1. Ferrari probabil acum discuta cu sponsorii varianta 2.

  • Dacian, vineri, 27.07.2007 18:22
    Si ca o completare

    5 de la Todt cu 5 de la Briatore iaca asa se duc punctele unei echipe care oricum a mai fost depunctata si nu si-a primit toate punctele inapoi pe baza unor afirmatii. Ce conteaza ce s-a hotarit la congres? Conteaza ce au hotarit moderatorii concursului: "sa se scada de la McLaren, ca daca consiliul nu ia penalizat las` ca ii penalizam noi! Le aratam noi cine e mai tare!"

  • billy, vineri, 27.07.2007 18:26
    dacian

    cati ani ai? iti da voie mamica sa stai pe net toata ziua? Nu mai plange, lasa ca fura cineva o bomboana si pentru tine :)

  • Dacian, vineri, 27.07.2007 18:39
    @ Billy

    Oh, Billy boy... Daca as fi io atit de frumos pe cit esti tu de prost... Te-am jignit io pe tine? Pur si simplu mi-am prezentat punctul de vedere. Scuza-ma dar educatia si principiile nu ma lasa sa ma cobor atit de jos incit sa ajung la nivelul tau.

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 18:42
    @Dacian

    Dacian, tu in concursul asta ai in echipa numai McLaren? Eu, recunosc, sunt tin cu Ferrari, dar concursul ii concunrs, mai aflu o stire + cu McLaren imi iau McLaren, mai am o presimtire cum ca la o cursa merge mai bine McLaren, iau McLaren. Daca este asa ai devenit fanatic rau omule. Ar trebui sa te gandesti si sa iti revii ...

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 18:52
    + pt Automarket

    Recunosc ca datorita concursului de pe Automarket am ajuns sa imi placa mult mai mult F1 si sa gust fiecare cursa, indiferent cine castiga ... parca infrangerea lui Ferrari in cursa nu este asa amara daca pe Automarket am BMW in echipa :P multe - pt FIA, dar nimic nu este perfect in lumea asta :D

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 19:04
    Pt. Ferrari

    Ar fi meserias daca Ferrari ar da acele documente la toate echipele, s-ar sparge de ras zebra mea de acasa cand McLaren peste 2 curse ii depasit si de Toyota.

  • billy, vineri, 27.07.2007 19:49
    Dacian

    Daca ai fi tu atat de frumos cat eu de prost probabil ai fi un lepros prin vreo colonie pe undeva :)) Pe-acolo pe sus pe la voi se fura in stilul McLaren? Daca da, stai tu pe-acolo. La mine aici jos lumea e cat de cat cinstita si daca cineva calca pe bec nu scapa nepedepsit sau cu spaga. Dar "sus" si "jos" sunt notiuni atat de relative, nu-i asa?

  • billy, vineri, 27.07.2007 19:52
    tot pt Dacian

    a mai citit comentariile tale la stiri anterioare: man...you really have some issues. Si nici McLaren nici Ferrari n-o sa ti le rezolve. Daca ai fost deja la doctor, nu mai uita sa-ti iei medicamentele.

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 20:48
    @billy

    da mai billy, citind replicile tale nu pot sa nu-mi amintest de zicala "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul". mai IQ subunitar, tu chiar nu te poti abtine de la a jigni lumea cu care intri in contact ? Dumnezeule, sper ca nu dai si copii unor asemenea oameni !!!

  • Basescu, vineri, 27.07.2007 21:17
    @billy mucea

    Asa este mah billy , se pare ca te`au inebunit manelele alea ce le asculti in BMWu` tau tunat si traznit . Mai las`o mah copile dreaq de treaba ca sigur esti vreun d`ala care porti ochelari cu lentile ca fundu` de sifon comunist:) Esti un terminat mah:)

  • billy, vineri, 27.07.2007 22:38
    Basescu & vonghitza

    va rog sa nu va mai autodescrieti pe-aici, ok?

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 22:47
    @billy

    mai bine nu raspundeai. parca esti copil mic " ba tu! ba tu! ba tu !" sau "cine zice ala e", asta ai spus acum.

  • billy, vineri, 27.07.2007 22:50
    citeste la stirea dinainte un raspuns mai pe larg

    ...

  • billy, vineri, 27.07.2007 22:51
    la stirea cu briatore, scuze

    ...

  • AFARFA CU GUNOAILE , sâmbătă, 28.07.2007 15:16
    JJHYUGYG

    FERRARI TREBUIE SA SE RETRAGA DIN SEZONU ASTA ATUNCI SAL VAD KE GUNOIU DE BERNI CE O SA FACA DACA SE RETRAG FERRARI NU CONTEAZA CATI BANI AR PIERDE FERRARI FERRARI AR ARTITA CA AU DEMINTATE NU CA GUNOAIELE DE MACLAREN SI CA GUNOIU DE BERNI ATUNCI SAL VAD PE GUNOIU DE BERNI CE O SA FACA DACA SE RETAG FERRARI SA VEDEM CATI BANI O SA PIARDA GUNOAIELE DE LA FIA SI POIULARITATE O SA PIARDA AUDIENTA FERRARI SA SE RETAGA ATUNCI SA IL VAD PE GUNOIU DE BERNI CE O SA FACA

  • Daniel, sâmbătă, 28.07.2007 17:12
    Gizz!!!

    AFARFA CU GUNOAILE...mah baiatule , tu ai auzit de PUNCT , PROPOZITIE?? Scoala nu ti`a placut , F1 de asemeni nu intelegi , ce cauti tu aici? Marunt se da decat in coltul strazii , se pare ca te`ai cam ratacit:))

  • Yulya, sâmbătă, 28.07.2007 18:24
    C nedreptate!

    Daca Bernie a aranjat ca gunoaiele de la McLaren sa nu fie penalizate de dragul campionatului atunci sa-l vad eu p bernie cum se descurca dc ferrari se retrag din campionat!Dc asta nu e o varianta mai exista una:sa castige campionatu ca sa demonstreze ca pot castiga si fara ca fia sa ii penalizeze pe McLaren pentru hotia lor(sa le arete ca nici cu viclesuguri nu poti castiga).Om trai si om vedea!

  • vonghitza, sâmbătă, 28.07.2007 19:10
    protest

    catre toti incultii care ii fac gunoaie pe cei de la mclaren. "iubesc tradarea dar urasc tradatorii" - napoleon bonaparte. nu ma astept sa stiti cine afost acest ilustru politician si militar, dar sa va explic cam cum sta treaba. toate marile razboaie din aceasta lume, au fost castigate de cei care au cumparat informatiile cele mai multe si cele mai exacte. au facut-o pt binele tarii lor, iar "scopul scuza mijloacele". si totusi in acest scandal exista si "gunoaie" (termen care mie imi pare foarte exact in aceasta situatie, doar ca nu aveti capacitatea de a vedea unde sunt. am vesti pt voi " SUNT IN TABARA FERRARI". tradatorii sunt GUNOAIE si se pare ca la voi sunt.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 14:08
    @vonghitza

    Draga vonghitza, pe acest forum intreci orice limita de bun simt, te isterizezi la toata lumea ca sa vorbeasca civilizat dar defapt tu esti cea care injura si ii considera pe toti ce nu iti impartasesc parerea prosti. Te crezi extrem de culta ca ai auzit si tu de Napoleon. Crezi ca numai tu ai auzit de Napoleon, sau ce ?? In plus degeaba ai auzit de Napoleon. Nu daca ai auzit sau nu de Napoleon este testul final al culturii. Te inseli amarnic daca pui problema asa ... Un om cu adevarat intelept si cult este modest si simtit, ceea ce nu se vede la tine. Un om cult si intelept desi stie multe inclusiv despre Napoleon nu se lauda cu asta.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 14:12
    @vonghitza

    Bine ca nu te apuci sa demonstrezi pe forumuri ce geniu esti aratand ca tu stii sa aduni pana la 10 ... Cultura vad ca ti-ai demonstrato cu citate din Napoleon.

  • Leo, duminică, 29.07.2007 14:16
    pentru fia

    Furtul ramane furt, in orice fel ar fi el deghizat de semantica

  • VonGhitza, duminică, 29.07.2007 14:25
    @cossandu

    in primul rand, ar fi bine sa citesti nick-ul meu cu mai multa atentie. am folosit special pt tine de aceasta data, doua majuscule. fac si eu ce pot sa te ajut sa citesti. 2 - dupa cum bine ai observat, m-am adresat doar celor care au folosit epitete gen "gunoaie" la adresa echipei mclaren (daca esti printre ei, atunci o meriti). 3 - am adus in discutie un citat din napoleon, nu pentru a arata ca sunt cult, ci doar datorita faptului ca avea mare legatura cu situatia de fapt (daca vrei iti pot da si alte citate de la acest mare om, dar nu au legatura cu situatia noastra) 4 - daca vrei sa fii inteles, trebuie sa vorbesti fiecaruia pe limba lui. 5 - de ce nu ai avut nici o reactie la ceea ce a scris acel dobitoc la subiectul JJHYUGYG ? iti spun eu de ce : pentru ca impartasiti aceiasi opinie vizavi de acest subiect, fapt pt care nu te-a deranjat exprimarea (sau poate aveti acelasi nivel intelectual, urmeaza sa ma conving la urmatoarele tale replici) 6 - am si un motiv de bucurie AI FOST DE ACORD CU CEEA CE AM DEMONSTRAT. acest fapt reiese foarte clar din ura cu care te-ai legat de orice am scris, dar nu ai spus nimic despre subiectul principal al protestului. nu ai avut ce, pt ca altfel sigur o faceai. pt asta nu te desconsider, chiar nu putea cineva sa combata cu argumente veridice. iti multumesc.

  • Mircea, duminică, 29.07.2007 14:27
    Aham

    Ok...si cu acest raspuns, batalia ideatico-inteligenta s-a incheiat subit. Va rog. Multumesc.

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 14:33
    precizare

    imi cer scuze, chiar nu vreau sa insist, dar inca vad acuzatii de furt si vreau o ultima precizare : mclaren a gasit ceva de cumparat (ca doar nu au intrat noaptea pe geam in costule ninja si cu lanterne in maini), ceva ce daca nu cumparau iei, cumpara honda, sau renault sau toyota ...... dusmanul in aceata situatie nu e mclaren, e omul lui ferrari. tineti minte zicala "apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar si singur". multumesc

  • dr_lungu, duminică, 29.07.2007 17:02
    uz de furt

    In fine, nu e nici in regula sa te folosesti de lucruri obtinute ilegal in avantajul propriu... Dar pe mine asta ma intereseaza mai putin, eu sunt fan Ferrari si din punctul meu de vedere campionatul asta deja l-am castigat. Cine se lauda cu "performantele McLaren" anul asta nu intelege practic definitia de sport si vede doar partea urata a acestuia. Si spun asta desi sunt constient ca daca eram in locul lor poate faceam la fel, dar dupa ce m-au prins frate....ma faceam mic, nu mai eram si cu gura mare. Peace.

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 17:42
    corect

    iata o pozitie corecta. imi e greu sa o accept, dar asta e, e corect. totusi alonso si hamilton chiar sunt nevinovati, nu meritau depunctati pt asta. e posibil chiar sa nu se fi folosit aceste informatii de mclaren. atentie, cei doi puneau la cale plecarea la honda. cred ca daca reuseau sa-si duca planul la capat, si ferrari si mclaren aveau mari scurgeri de informatii. eu am convingerea, ca inainte de a se da verdictul, monoposturile mclaren au fost verificate la sange. pt mine e ca si cum, cineva din familia mea a furat ceva, sa demonstrat ca a furat, dar nu au putut demonstra ca eu am fost implicat sau am beneficiat de pe urma furtului. atunci de ce sa ma pedepseasca pe mine ? in democratie se pleaca de la prezumtia de nevinovatie. anul trecut, la monaco, de dragul competitiei, schumi nu a fost depunctat pt un gest total nesportiv sa luat doar o masura mai asa, de ochii lumii, acum trebuie eliminat mclaren din campionat ? cei care au judecat aceasta situatie, credeti-ma, nu au privit din prisma punctelor ce se castiga pe acest site. iar la cat a fost penalizat mclaren in ultimii 10 ani respectandu-se regulamentul, aveam senzatia ca cineva face regulile antimclaren iar acum ce sa zic, ii ia fia in brate. dar asta e, nu intotdeauna castiga ferrari. tot anul trecut cand ati alergat in SUA singuri, a fost bine. atunci era corect. sau acum 2 ani parca. in fine, sa ingropam securea. peace.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 17:49
    @vonghitza

    anut trecut cand a concurat ferrari singur nu a fost vina ferrari si nici a lui renault sau mclaren. pur si simplu michelin a venit cu specificatii de cauciucuri neperformante desi circuitul era stiut dinainte. nu poti schimba regulile in timpul jocului doar ca unii le ignora (cum au ignorat michelin circuitul de la indianapolis)

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 17:52
    ...

    iar din cauza lui michelin, au pierdut puncte exact contracandidatele lui ferrari. aia a fost corect si sportiv. sau nu?

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 17:59
    ....

    cauciucurile alea au fost bune pe toate circuitele lumii, doar in state nu. asa e, ai dreptate cossandru. vezi ce repede gasesti argumente in favoarea deciziilor care favorizeaza echipa cu care tii tu?

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 18:00
    ...

    da, a fost corect, pentru ca era o competitie in care participau: constructorul, pilotul, si constructorii de pneuri, iar toate aceste 3 componente formau un "concurent" ca si cum la fotbal ai spune ca nu este corect sa piarda echipa pentru ca portarul a venit beat la meci si nu este instare sa apere, asa si atunci constructorul de pneuri era parte din mai multe echipe

  • dr_lungu, duminică, 29.07.2007 18:35
    ...

    E, nici chiar asa...cred ca orice fan al oricarei echipe isi doreste ca favoritii sai sa castige in fata adversarilor aflati in forma maxima, fara drept de apel. Si eram dispus sa cred si sa accept faptul ca asta e anul McLaren dupa inceputul de sezon. Ideal pentru mine ar fi fost ca Ferrari sa revina senzational si sa se decida ambele titluri in ultima etapa si evident sa castige scuderia, fara scandaluri si alte influente. Acum indiferent ce se intampla nu mai e "pe bune". Si atunci la Indianapolis a fost tot o victorie "amara", n-am nici o satisfactie ca am iesit primul cand am alergat de unul singur...sau cand trisez... Mi-e greu sa cred ca cei de la McLaren nu au folosit informatiile (din moment ce eu unul m-as fi inspirat la greu) macar si indirect, cu numai cativa ingineri care sa fi stiut. Dar in fine, nu sunt eu in masura sa judec asta, cert este ca toti prietenii mei fani McLaren pana acum cateva etape ma tot sicanau, acum au ramas fara argumente, unde mai e farmecul?

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 18:56
    ...

    dr_lungu, si eu as fi procedat asemenea, dar moatele ferrari sunt total diferite de cele mclaren, fapt ce ingreuneaza mult aplicarea unor informatii de la ferrari la mclaren. ok. sa spunem ca asa au facut, chir nu se prindeau cei de la fia ? la aerodinamica sigur nu au copiat, ca vedeau cei de la ferrari de la primele antrenamente. si inca o ciudatenie: mclaren foloseste informatii de la ferrari, dar au masina mai competitiva. cum naiba ? cossandru, nu stiu daca stii, dar in acel circuit, pneurile michelin nu au incalcat nici o regula fia. daca era asa, nu erau acceptate in nici un mare premiu. acolo a fost incalcata o lege a statului. mai exact, ca tot faci comparatia cu fotbalul, e ca si cum ai juca fotbal dupa regulile de handbal. te rog cossandru, daca vii cu argumente solide e in regula, putem discuta, dar doar de dragul de a ne contrazice, cand si vezi ca am dreptate, nu are rost.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 19:05
    ...

    referitor momentul indianapolis de anul trecut, din cate tin minte, michelin le-a recomandat echipelor sa nu concureze din motive de securitate pentru ca pneurile lor nu vor rezista virajului x (virajul era si este pe circuit) si ca o solutie, ei au vrut sa modifice virajul peste noapte ... dr_lungu, felicitari pentru ultimul mesaj, sunt total deacord cu el

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 19:14
    decizia FIA

    Eu nu sunt deacord cu ultima decizie FIA, pentru ca, desi recunoaste ca este o incalcare de regulament, nu aplica nici o penalizare (macar una simbolica), ceea ce dupa cum spun si cei de la ferrari, incurajeaza incalcarile de regulament. Regulamentul este facut pentru a fi respecat si rolul sanciunii este tocmai pentru a motiva respectarea lui. Exemplu: La examen profesorul cere tuturor candidatiilor sa nu aiba surse de insiratie. (A dat un regulament). Cand prinde un student cu fituica in palma, nu este normal sa aplice regulamentul, respectiv sa dea afara studentul fara a mai conta daca a apucat sau nu sa copieze.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 19:29
    ...

    imi cer scuze pentru greseala din mesajul anterior (graba strica treaba) re Exemplu: La examen profesorul cere tuturor candidatiilor sa nu aiba surse de insiratie. (A dat un regulament). Cand prinde un student cu fituica in palma, este normal sa aplice regulamentul, respectiv sa dea afara studentul fara a mai conta daca a apucat sau nu sa copieze. Ce era corect sa faca McClaren: Sa isi sfatuiasca angajatul sa denunte tradatorul de la ferrari si daca nu sa denunte ei. Ce au facut: au tacut pentru ca le-a convenit. Desi cunosteau regulamentul pe care il incalca.

  • dr_lungu, duminică, 29.07.2007 19:43
    ...

    vonghita, evident ca m-as folosi de informatiile de la ferrari sa fac un monopost mai performant, nu identic. Nu ma intreba ce si cat, unde anume, in ce forma si daca au folosit datele respective pentru ca nu sunt in masura sa-ti spun si cred ca daca s-ar sti exact nu am mai purta discutia asta si probabil ca din acest motiv nici sanctiunea nu este mai aspra. Oricum paralela cu poker-ul mi se pare extrem de elocventa. Nu stiu cum mai pot avea incredere ca viitoarele imbunatatiri tehnice McLaren vor fi "proprii" si nu inspirate din alta parte, nu mai am garantia asta. Deja raul a fost facut, indiferent ca au folosit sau nu informatiile acelea pana acum. Unul din lucrurile care-mi plac la F1, este tocmai faptul ca se intrec nu numai pilotii (ca in Indy) ci si constructori cu idei diferite, tehnologii si strategii proprii. (in acelasi timp nu ma incanta deloc ca unele echipe folosesc motoare de la altele sau ca sunt aceleasi echipe cu denumiri diferite, etc.). Pe viitor nu stiu cum o sa am garantia ca o sa vad un produs 100% McLaren, desi accept faptul ca intr-o oarecare masura acest lucru se poate intampla si atunci cand un inginer este angajat de alta echipa. Cossandu, daca prinzi un singur student cu o fituica, nu stiu daca penalizezi toata grupa sau tot anul, poate pe cei cu care a "impartasit" informatia, sau pe aia care au copiat de la el :)) Oricum aici deja cred ca nu se pune problema de copiat, cred ca deja aveau o parte din intrebarile si raspunsurile la examen. :)

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 19:58
    ...

    te asigur ca ai sa vezi pertformanta pura mclaren, deoarece chiar daca folosesc acele informatii sunt valabile doar o perioada de timp (cam de la un sezon la altul). pertformantele pe care le pot aduce acele imbunatatiri furate de la ferrari, obigatoriu la anul trebuiesc depasite. si in continuare ramane valabila intrebarea. de ce mclaren a avut masina mai buna decat ferrari folosind imbunatatirile lor ?

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 20:01
    ...

    F1 este sport de echipa, si ca in orice sport de echipa penalizezi toata echipa daca un membru incalca un regulament. Studentul este in exemplun nostru singur, el pentru el. Rolul exemplului este pentru a arata ca regulamentul este regulament, legea este lege si trebuie aplicata fara concesii. Fara lege si regulamente este razboi. In F1 imi placea sa cred ca este sport-competitie si nu razboi. In lege/regulament nu conteaza motivul incalcarii, daca ai avut avantaje, etc. Dupa cum spuneam, echipa nu avea nici o vina daca denuntau. Asa, stiind de caz, si tinand in continuare secret cazul, au devenit complici, ne mai contand ce ce au preferat sa fie complici.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 20:09
    ...

    ... ce frumoasa este o discutie fara jigniri, doar confruntari de idei si argumente

  • vonghita, duminică, 29.07.2007 20:20
    ...

    este adevarat ca un membru mclaren a incalcat regulamentul, dar la fel de vinovat e si acel membru ferrari, iar incalcarea ca sa spun asa "a fost in timpul liber". sa gasit la el, nu la mclaren. eu am convingerea in continuare ca mclaren a cazut aiurea in acest scandal. sunt sigur ca nu le erau lor destinate informatiile. iar faptul ca nu au gasit nimic in masinile mclaren, imi intareste convingerea. chiar nu vreau sa va conving ca ai mei sunt ingeri, pt ca nu cred la modul general ca e cineva in competitia asta curat. sunt prea multi bani la mijloc ca totul sa se joace pe pista. iar vis a vis de discutii cu respect si coerente sunt de acord cu tine. citeste tot ce sa scris si ai sa constati ca nu am provocat pe nimeni. doar am reactionat cand sa depasit limita bunului simt. doar mi-am aparat echipa cu care tin, nu am atacat.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 20:33
    ...

    cel mai vinovat este tradatorul de la ferrari, la fel de bine tradatori pot fi si la McLaren, iar tradatorii nu trebuie incurajati ci urati de toata lumea. gandeste invers, cum era sa fie situatia inversa, unu de la McLaren tradeaza si Ferrari se bucura. ce spuneai atunci de Ferrari? daca McLaren il aratau cu degetul, poate deveneam si eu fan McLaren tradatorul de la Ferrari merita sa nu il mai angajeze nimeni nici macar ca femeie de servici

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 20:49
    ...

    Pana la urma si Ferrari isi merita soarta pentru ca au avut un agajat de 3 lei. Si dupa tradator ei sunt urmatorii vinovati. McLaren au picat prost ca musca-n lapte, dar au gresit si ei, ca nu au rezistat ispitei :D Daca McLaren acum acum scapa, li se poate intampla si lor povestea asta sa fie tradati, si atunci o sa inteleaga ca tradatorii trebuie intampinati cu picioare in fund. Deh, curiozitatea a omorat-o si pe matza.

  • cossandu, duminică, 29.07.2007 20:53
    precedent

    daca povestea se inceie cum a decis FIA, o sa inceapa o adevarata licitatie de tradatori si toti o sa aiba de suferit, asta este tot ce am avut de spus ...