Todt ar fi vrut o penalizare mai mare pentru McLaren

Publicat vineri, 14.09.2007 14:51 de Daniel Popescu

Seful echipei Ferrari, Jean Todt, a sugerat vineri ca McLaren ar fi meritat chiar o pedeapsa mai mare decat a primit pentru implicarea in scandalul de spionaj industrial.

La scurt timp dupa incheierea audierilor Consiliului Mondial, Ferrari a emis un comunicat de presa in care Scuderia isi exprima satisfactia ca McLaren a fost exclusa din campionatul constructilor si amendata cu 100 de milioane de dolari.

Insa francezul a declarat pentru ziaristii de la Gazzetta dello Sport: “Poate as fi preferat mai mult. Dovezile au fost clare”.

  • Kissu, vineri, 14.09.2007 14:59
    Si eu as fi preferat mai mult!

    Alonso si Hamilton? Corect ar fi fost sa le fie luate si astora doi punctele din campionat! Le-au castigat cu ajutorul unor masini care au fost declarate oficial de FIA ca fiind ilegale (si pedepsite in consecinta)! Cei doi piloti au obtinut punctele folosind (fara voia lor neaparat, ce-i drept) masini ilegale... Asadar, dpdv legal, si ei au obtinut puncte ilegale in campionat!

  • georgedaniel, vineri, 14.09.2007 14:59
    :)

    daniel,io zic ca e sufient cat a-ti depunctat echipa mclaren,sa nu exageram...sa asteptam,ca poate o sa-i ierte pana la urma si nu o sa ii suspende din f1...:) sa nu exageram cu atatea - :)

  • calin, vineri, 14.09.2007 15:22
    Hamilton

    Avand in vedere decizia WMSC de ieri prestatia extraordinara a lui Hamilton (cum ii place unui anume domn Alexandrescu sa remarce in comentariile sale) din postura de nou venit in F1 nu mi se mai pare chiar atat de extraordinara.

  • eddy, vineri, 14.09.2007 15:36
    Normal , nea Todt...

    ... ca ai fi vrut o penalizare mai mare deoarece iti este frica de sezonul urmator cand McLaren va domina din nou F1 si nu vei mai avea ce face. Eu cred cu tarie ca McLaren NU a folosit informatiile din documentele primite sau cumparate de la inginerul Nigel. Nu ar fi avut ce sa faca cu niste informatii care sunt inferioare fata de cele pe care le detin. Anul acesta Ferrari a castigat la constructori doar pt ca FIA a luat o decizie eronata. In restul curselor, ca si pana acuma , se va vedea ca McLaren este mai buna.

  • eddy, vineri, 14.09.2007 15:51
    @Kissu

    Vad ca postezi pt a doua oara acelasi comentariu si doresc sa-ti reamintesc ca McLaren NU a FOLOSIT informatiile pt a-si imbunatati monopostul (pt ca daca ar fi facut-o ar fi mers ca si Ferrari, pe aratura) ci le detinea doar din bunavointa inginerului Nigel.

  • Mikka, vineri, 14.09.2007 16:24
    @Kissu

    "Cei doi piloti au obtinut punctele folosind (fara voia lor neaparat, ce-i drept) masini ilegale..." Pei mah agariciule , tu spui si tu te contrazici? Fara voia lor nu inseamna ca nu au stiut? Si atunci daca nu au stiut , de ce sa`i depuncteze? Esti praf-tandari mah:))

  • Mikka, vineri, 14.09.2007 16:36
    Normal...

    Normal ca jegu` de Todt vroia o penalizare mai mare , doar asa pot castiga si ei titlul la piloti , eventual sa`i depuncteze si pe BMW ca cine stie , sunt periculosi si aia:)) Doar sa ajunga sa se bata cu Spyker ar fi o solutie . In ceea ce priveste titlul la piloti...e cam "amanetat" de cei 2 de la McLaren:))

  • LuvRaluK, vineri, 14.09.2007 16:41
    Logica

    Chestia pe care vad ca nici un fan McLaren nu o intelege, e faptul ca daca ai in posesie date despre anumite teste automat NU mai trebuie sa faci si tu zeci sau sute de teste nefolositoare, nu mai pierzi timpul cu acestea. Ex: eu si cu x trebuie sa construim un monopost f1. Daca eu am o gramada de date de la testele lui, normal ca voi sti care modificari nu are rost sa le incerc pt ca nu functioneaza, si care sunt bune ... deci in loc sa pierd 1000 de ore pt a ajunge la concluzia ca o aripa forma "X" nu ma ajuta, pot folosi timpul respectiv pt a dezvolta un alt model.

  • Lex, vineri, 14.09.2007 16:41
    DEPUNCTARE

    Haideti domnilor, credeti ca in F1, unde se invart atatia bani, nu se face totul pentru a castiga? Ce aia de la McLaren erau prosti sa nu se foloseasca de niste informatii pe care le aveau? Altfel cum credeti ca au reusit sa faca o masina asa de stabila (aka nu crapa) tocmai anul asta? Si in plus chiar si pilotii au recunoscut ca stiau cate ceva despre masinile Ferrari. Drept urmare ar fi trebuit si ei pedepsiti. Pentru ca pana la urma toata pedeapsa e frectie la picior de lemn: 100 mil = o bagateala + McLaren pierde titlul la constructori dar pilotii termina pe primele doua locuri. Deja nu mai conteaza cine ia titlul la constructori.

  • Kissu, vineri, 14.09.2007 18:10
    @Mikka

    In primul rand te rog sa folosesti un ton adecvat si sa nu ma faci prost (agarici) fara sa ma cunosti personal. Iar daca nu ai inteles ce-am vrut sa zic, clarific in mod special pentru tine: Alonso stia - vezi stirea urmatoare de pe Automarket. :p Eu ma refeream ca au trebuit (el si Lewis) sa conduca acele masini cu sau fara voia lor - neavand incotro, nu? (altfel nu puteau participa in campionatul F1!) Punctele lor din intreg campionatul au fost obtinute folosind mijloace considerate in prezent de FIA ca ilegale (masinile in sine)... asadar... restul pricepi si tu. Sau nu pricepi fiindca esti un fan inrait McLaren? (sau macar fan Hakkinen ;) Apropo, "Mikka" se scrie corect Mika in cazul lui Hakkinen).

  • sebi4fc, vineri, 14.09.2007 23:57
    Multi comenteaza ca nu au ce face

    Ma fratilor voi nu vedeti ca sun uni aici care nu au nici o treaba cu F1 mai nou lumea nu se pricepe numai la FOLTBAL SI POLITICA ci si la FORMULA 1 asta i culmea nu:))) io is fan MaClaren de cand ma stiu si vb. aia explodau moatore la fiecare cursa anu asta masini impecabile,fiabiliatate 100% cam dubios nu?? ma intreb io voi ce ziceti??

  • Travis, sâmbătă, 15.09.2007 08:22
    aham

    multi dintre voi cei care iau apararea mclaren aratand cu degetul cat de trogloditi sunt ferrari anul asta ati uitat sau va faceti ca ati uitat ca toata povestea asta a inceput de la o posibila incercare de sabotaj....

  • alex, sâmbătă, 15.09.2007 14:11
    F1

    prost sa fii, noroc sa ai ! alonso si hami au scapat, de ce ? ei n-au pilotat Mc Laren-ul "aranjat" ?