Theissen: Singapore, punctul de referinta al anului"

Publicat joi, 25.09.2008 18:31 de Daniel Popescu

Mario Theissen crede ca Marele Premiu al statului Singapore va reprezenta punctul de referinta al anului 2008 in Formula 1.

Directorul departamentul de motorsport al BMW, Mario Theissen, a ramas impresionat dupa ce a vitatat recent circuitul din singapore.

"Este o locatie spectaculoasa intre zgarie-nori, autostrazi si parcuri", a declarat joi Theissen. "Este incredibil. Am mers miercuri pe circuit si este foarte diferit de ceea ce am vazut inainte. In ceea ce priveste caracteristicile pistei, este putin diferit fata de ce am asteptat".

"Siguranta a fost sporita, insa in detrimentul oportunitatilor de depasire. Dar daca treci peste circuit si privesti la ce au facut aici in Singapore si la angajamentul marilor companii, cred ca va fi punctul de referinta la anului".

Totusi, oficialul german a admis ca este posibil ca oportunitatile de depasire sa fie foarte putine in Singapore, situatia putand fi similara cu cea de la Valencia. Desi circuitul spaniol a fost laudat pentru caracteristicile sale, cursa s-a dovedit plictisitoare, cu foarte putine depasiri.

"Ca eveniment este foarte bun pentru F1. Intrebarea este legata de depasiri. La fel ca la Valencia. Ma asteptam la mult mai mult la Valencia decat s-a intamplat, iar Valencia este cu siguranta un circuit mai rapid decat acesta".