Theissen se alatura criticilor la adresa McLaren

Publicat miercuri, 09.01.2008 12:46 de Daniel Popescu

Retorica referitoare la noile standarde electronice continua sa creasca, dupa ce seful BMW-Sauber, Mario Theissen, s-a alaturat criticilor referitoare la sistemul dezvoltat de McLaren Mercedes, sistem care va fi utilizat de toate echipele in 2008.

Pana acum, Renault a fost cel mai aspru critic la sistemului dezvoltat de echipa din Woking, mai ales dupa un sezon 2007 presarat cu celebrul scandal de spionaj in care a fost implicat team-ul lui Ron Dennis.

Theissen nu a ezitat sa-si exprime nemultumirea fata de noul sistem ECU. "Miscarea catre electronica standard a fost o greseala. Am intampinat costuri suplimentare substantiale. Iar faptul ca ECU este distribuit de un competitor care primeste si analizeaza procedurile nostre nu face lucrurile mai bune", a declarat Theissen pentru Bild.

In replica, seful departamentului de motorsport al Mercedes, Norbert Haug, tine sa linisteasca spiritele. "Partenerul nostru McLaren a prezentat cea mai buna si mai ieftina oferta, asa ca pentru FIA a fost alegerea logica. Suntem foarte increzatori ca ingrijorarile sunt total nefondate", a precizat germanul.

  • mihnea, miercuri, 09.01.2008 16:34
    @haug

    total nefondate...de fapt amenda de 100 de milioane sunt garantul faptului ca mclaren e corecta

  • alecstm, joi, 10.01.2008 13:14
    @mihnea

    precum si renault a fost gasita vinovata numa ca nu o primit amenda, de primea amenda nu mai concura in F1 multi ani de acum in colo.