Stepney si Coughlan, suspendati de FIA?

Publicat joi, 14.02.2008 16:26 de Daniel Popescu

Fostul mecanic al Scuderiei Ferrari, Nigel Stepney, se va intalni cu reprezentantii FIA pentru a explica rolul pe care l-a avut in scandalul de spionaj de anul trecut, inainte de a primi o sanctiune pentru faptele sale.

Potrivit unor surse interne din cadrul FIA, Stepney ar putea fi suspendat pentru 2 ani din orice competitie legata de sporturile cu motor. De asemenea, se vehiculeaza ca fostul designer-sef al echipei McLaren Mercedes, Mike Coughlan, a primit deja o pedeapsa in acelasi caz, chiar daca momentan nu exista informatii referitoare la natura penalizarii. Oficialii forului mondial au specificat ca deocamdata nu vor comenta in niciun fel aceasta problema.

Stepney ar fi trebuit sa se intalneasca cu FIA saptamana trecuta, insa intrunirea a fost amanata din cauza unor circumstante neprevazute. O noua intalnire a fost programata pentru viitorul apropiat. Desi FIA nu comenteaza aceste aspecte, presedintele Max Mosley a trimis o scrisoare revistei Autosprint in care a precizat ca a fost important ca Stepney si Coughlan sa aibe sansa de a se apara.

Surse din cadrul FIA afirma ca forul mondial va implementa un sistem de licentiere pentru intreg personalul Formulei 1, similar cu cele utilizate pentru piloti. Acest lucru i-ar permite Federatiei Internationale de Automobilism sa suspende automat un individ care incalca regulamentul.

  • Karesz, joi, 14.02.2008 20:31
    nedrept

    trebuia pedepsit si ferrari