Stepney se considera nevinovat in cazul de spionaj

Publicat luni, 21.01.2008 11:01 de Daniel Popescu

Nigel Stepney, inginerul concediat de Scuderia Ferrari care s-a aflat in centrul scandalul de spionaj de anul trecut, a negat ca este responsabil pentru descalificarea echipei McLaren din campionatul constructorilor.

"Nu ma simt responsabil in niciun fel pentru ce s-a intamplat la McLaren", a declarat Stepney pentru Sky Sports.

"Ideea mea era sa intru in contact cu cineva, dar nu pentru a aduce beneficii. Era vorba despre o discutie pentru a vedea ce pot face in alta parte", a adaugat el, referindu-se probabil la intalnirea sale cu Mike Coughlan si sefii de la Honda.

"Informatiile erau sensibile si cineva le-a folosit mai mult decat as fi crezut. Nu ar fi trebuit folosite niciodata in acel sens". El a mai sugerat ca povestea completa a scandalului nu a fost spusa inca. Autobiografia sa, intitulata "Red Mist", va fi publicata in luna iulie. "S-au spus multe, dar cred ca mai sunt multe dedesubturi care nu s-au spus inca. Unele decizii au fost politice. Unele lucruri ar fi trebuit dezvaluite intr-un alt mod".

Britanicul se afla in prezent in proces cu Scuderia Ferrari si este de asteptat ca FIA sa-i interzica sa detina o functie importanta in sporturile cu motor. Vorbind despre viitorul sau, Stepney a precizat: "Cred ca am primit mult mai multe oportunitati. Cred ca, la finalul acestui an sau la finalul lui 2007, as fi plecat oricum de la Ferrari. Nu eram sigur daca urma sa raman insa in F1. Cred ca Formula 1 nu se indrepta in directia in care as fi vrut eu".