Stepney l-a avertizat pe Coughlan despre podeaua masinilor

Publicat joi, 19.07.2007 17:51 de Daniel Popescu

Nigel Stepney a comunicat cu Mike Coughlan prin e-mail cu putin timp inainte de inceperea sezonului.

Fostul inginer al Scuderiei i-a comunicat lui Coughlan informatii despre podeaua masinilor Ferrari. Desi nu se stie sigur daca Coughlan a transmis aceste informatii colegilor sai, McLaren a cerut clarificarea regulilor referitoare la podeaua masinilor, in cadrul primei curse de la Melbourne.

In consecinta, FIA a schimbat testele referitoare la podeaua masinilor, ceea ce se presupune ca a afectat performanta monoposturilor Ferrari.

Cererea formulata de McLaren la Melbourne va juca un rol important in decizia finala pe care FIA o va lua pe 26 iulie la Paris.

  • horted, joi, 19.07.2007 18:41
    parerea mea

    Din moment ce McLaren a reclamat existanta elementului flexibil de la podea inseamna ca au aflat de undeva. O varianta ar fi sa le fi spus Coughlan si alta este sa fi observat ei. Care varianta pare cea mai credibila? In contextul scandalului privind scurgerea de informatii dinspre Ferrari spre McLaren intrebarea mea este cam retorica. Din punctul asta de vedere trebuie sa remarc ca depunctarea lui Ferrari in cazul asta nu e justificata. Nu am inteles in cadrul concursului de ce s-a depunctat Ferrari la stirile privind spionajul, atat in favoarea lui McLaren acum cat si a lui Toyota mai demult. Au fost depunctati pentru ca au fost fraieri si s-au lasa furati?

  • a_rotar, joi, 19.07.2007 19:19
    Depunctare Ferrari

    Chiar nu imi pare logic sa fie depunctata partea vatamata ... sincer imi pare logic sa primeasca inapoi punctele pierdute in momentul scandalului de la Melbourne.

  • dr_schumi, joi, 19.07.2007 19:34
    D c depunctati Ferrari?

    Mi se pare absurd sa depunctati echipa care are de suferit in urma acestui scandal..dar nu e prima oara cand depunctati pe nedrept asa k nu ma mai mira..

  • paul, joi, 19.07.2007 19:53
    Depunctare Ferrari

    Oameni buni ... Stepeny era de la Ferrari, dar NU ECHIPA FERRARI i-a comunicat lui Coughlan despre podelele flexibile ci UN ANGAJAT RAU VOITOR care a FACUT RAU echipei Ferrari ... Deci, depunctare: Ferrari ... nu vad de ce. McLaren - de acord ... au declarat ca nu a stiut nimei de actele de la Coughlan, dar se dovedeste ca au stiut (CHIAR si WHITHMARSH !!!!) iar acum o sa se zica ca nu Coughlan le-a spuns despre podeaua flexibila ... si am o presmtire ca o sa se dovedeasca ca mint si in cazul asta. Sincer ... imi pare rau ... cand era Kimi la ei, tineam cu ei ... si am ajuns sa-l respect pe Ron Dennis destul de mult ... dar acum, cu scandalul asta ... m-au cam dezamagit!

  • Giannig, joi, 19.07.2007 20:30
    podeaua a fost alta treaba

    Pai era podeaua in regula sau nu? FIA a decis ca nu. Pana si spionatul e uneori bun. Ce pot zice e ca Coughlan e un prost daca s-a dus sa fotocopieze sau sa scaneze la naibii prin oras. Daca stia cat sunt de sensibile informatiile de acolo, de ce a facut-o? asta tot nu e elucidat, si nu vom afla decat joia urmatoare, sau mai rau la finalul sezonului. Oricum Ecclestone nu vrea sa pedepseasca pilotii, ci echipa Mclaren daca sunt gasiti vinovati..si de obicei se intampla ce vrea Bernie. Dar PACAT, PACAT MARE, pentru ca Mclaren merita un titlu cu masina aceasta competitiva, si au restanta deja cam de multisor. Daca chiar si-a pus singur cenuse in cap Ron...inseamna ca a imbatranit, si ar trebui sa se retraga. Iar eu nu tin cu pilotii in mod deosebit, ci cu echipa si o pedeapsa in pct ar durea cel mai tare.

  • garrone, joi, 19.07.2007 23:34
    depunctare OK

    Este normal ca si echipele sa fie depunctate pentru faptele componentilor. Doar ei sunt echipa.