Stepney, dezamagit de atitudinea lui Coughlan

Publicat marţi, 19.02.2008 13:05 de Daniel Popescu

Nigel stepney asteapta ca Mike Coughlan sa-si exprime punctul de vedere in privinta scandalului de spionaj, dupa ce luni a insistat ca nu i-a inmanat date confidentiale apartinand Scuderiei Ferrari fostului designer sef de la McLaren.

Stepney a fost interogat luni de magistratul italian de la Modena, Giuseppe Tibis, iar avocatul sau, Sonia Bartolini, a declarat ca fostul inginer Ferrari a negat ca i-a transmis informatii lui Coughlan.

"Clientul meu a respins acuzatia ca i-ar fi dat lui Mike Coughlan un dosar de 780 de pagini cu proiectele Ferrari. Intotdeauna au existat contacte intre ei, insa niciodata nu au facut schimb de documente scrise", a declarat Bartolini pentru Gazzetta dello Sport.

"Este adevarat ca Stepney si Coughlan s-au intalnit la Barcelona primavara trecuta pentru o organiza o mutare la Honda. Au mazgalit cateva desene, dar asta este tot. De fapt, Stepney s-a chinuit sa identifice cele 780 de pagini, pentru ca acestea nu au fost niciodata la dispozitia sa. Poate ca toate acele informatii au fost furate, insa asta nu are nimic de-a face cu Stepney. De aceea, el este dezamagit de Coughlan si de declaratiile sale contradictorii, pe cand cele ale lui Stepney sunt similare cu cele oferite FIA".

Gazzetta dello Sport sugereaza ca este posibil ca Stepney si Coughlan sa fie interogati simultan, fata in fata. "In acest moment, interogatoriul lui Stepney este mai mult decat suficient. A colaborat si a raspuns la fiecare intrebare. Cat despre ceilalti oameni implicati in acest caz, depinde numai de ei daca vor iesi la suprafata. I-am invitat deja si poate ii voi vedea candva in luna martie", a declarat magistratul Giuseppe Tibis.

Bartolini a tinut sa adauge: "O confruntare intre cei doi ar fi ok, Stepney nu are nimic de ascuns. Coughlan este cel care trebuie sa-si justifice pozitia. Din informatiile pe care le avem din Marea Britanie, el nu a fost indepartat de la McLaren. Contam pe faptul ca este in posesia unor documente care sa demonstreze nevinovatia lui Stepney".

  • ferrarif1.ro, marţi, 19.02.2008 20:54
    Coughlan

    Ce face omul ca sa-si salveze pielea. Marele prieten de-o viata, Coughlan, se face acum ca ploua. Sigur Stepney nu se astepta la o astfel de atitudine din partea sa.