Spyker si-a suspendat designerul sef

Publicat marţi, 28.08.2007 10:27 de Daniel Popescu

Spyker l-a suspendat pe John McQuilliam, designerul sef al echipei.

Seful echipei, Colin Kolles (foto), l-a suspendat pe britanic din functie saptamana trecuta, insa nu a divulgat motivele care au stat la baza acestei decizii. In plus, Kolles a refuzat sa spuna daca suspendarea lui McQuilliam are legatura ca ratarea unui test de siguranta a noului monopost al echipei, B-spec, cu numai cateva zile inainte ca acesta sa-si faca debutul pe pista de la Istanbul.

“Pozitia sa este investigata in prezent de catre echipa”, au fost singurele cuvinte ale lui Kolles referindu-se la situatia lui McQuilliam.

Spyker a fost nevoita sa amane lansarea noi masinii B la Marele Premiu al Turciei dupa ce monopostul nu a trecut de testele de siguranta. Totusi, olandezii spera sa poata folosi noua masina la Monza.

Stirile despre situatia lui McQuilliam vin in momentul in care fostul director tehnic al echipei Red Bull, Mark Smith, este in discutii cu Spyker pentru a lucra la echipa olandeza alaturi de fostul sau coleg, Mike Gascoyne. Viitorul lui Smith la Red Bull este incert dupa sosirea lui Geoff Willis, iar echipa asteapta sa vada daca acesta va accepta sau nu un nou rol in cadrul companiei. Spyker nu a dorit sa comenteze in niciun fel aceste speculatii.