Sefii Ferrari, furiosi pe McLaren

Publicat vineri, 21.12.2007 12:48 de Daniel Popescu

Oficialii Scuderiei Ferrari au marturisit ca inca sunt furiosi in legatura cu scandalul de spionaj in care a fost implicata McLaren. FIA a inchis oficial cazul 'in interseul sportului', dupa ce McLaren si-au cerut scuze si a promis ca nu va dezvolta monopostul pentru 2008 cu informatii apartinand echipei italiene.

Insa presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a replicat pe un ton cinic cand a vorbit despre acest caz. "Sunt convins ca cel putin una dintre culorile masinilor Ferrari si McLaren vor fi diferite. Nu ma astept la un McLaren rosu", a declarat incruntat italianul.

Nici Jean Todt nu si-a ascuns nemultumirea fata de caracterul discrepant al declaratiilor celor de la McLaren. Astfel, francezul a fost iritat de faptul ca initial McLaren au sustinut ca numai Mike Coughlan a vazut documentele secrete furnizate de Stepney.

"Apoi, trei luni mai tarziu, dupa ce FIA a facut cercetari, s-a descoperit ca asta era complet fals", a declarat Todt pentru Corriere dello Sport. "Si-au corupt propriul personal pentru a semna documente false".

Todt nu exclude posibilitatea unei schimbari in structura de conducere a team-ului McLaren. "Sa vedem care va fi organizarea pentru 2008. Suntem in decembrie si campionatul incepe in martie. Multe lucruri se pot intampla in 3 luni", a adaugat Todt.