Schumacher nu regretă incidentul din 2006 de la Monaco

Publicat joi, 13.05.2010 11:07 de Daniel Popescu

Michael Schumacher a refuzat să comenteze evenimentele de la Monaco din 2006, când l-a împiedicat pe Fernando Alonso să obţină pole position-ul prin simularea unui accident.

Michael Schumacher revine în acest weekend la Monaco pentru prima oară după patru ani de la unul dintre cele mai neplăcute incidente din cariera septuplului campion mondial.

Aflat în luptă directă cu Fernando Alonso pentru titlul mondial, Schumacher şi-a parcat monopost pe circuit în ultimele minute ale calificărilor, împiedicându-l astfel pe Alonso să stabilească un timp suficient de bun pentru pole position. Deşi a negat că a oprit deliberat monopostul pe circuit, Schumacher a fost retrogradat în spatele grilei, terminând în cele din urmă pe locul 5.

Inevitabil, acest subiect a fost readus în discuţie la conferinţa de presă găzduită de Mercedes GP, însă în mod surprinzător pilotul german a evitat să-şi ceară scuze pentru incident, iar la un moment dat a devenit irascibil.

“Bănuiesc că nu mi-a părut rău. Lucrurile nu se vor schimba dacă dăm timpul înapoi, pentru că acum suntem în 2010. Dar trebuie să spun că m-am distrat foarte bine în cursă. Să plec de pe ultimul loc şi să termin pe locul 5 a fost foarte distractiv”, a declarat germanul.

Reprezentaţii presei nu s-au lăsat însă mai prejos şi i-au reamintit lui Schumacher că incidentul respectiv este unul dintre punctele negre ale carierei sale. În replică, germanul a acuzat voalat presa de escaladarea incidentului.

"Voi aţi făcut (n.r - să pară aşa). Chiar unii dintre voi, din presă. Vreau să spun că ar trebui să privim înainte, nu inapoi", a adăugat el.

Simţindu-se atacaţi, jurnaliştii l-au întrebat pe Schumacher dacă în acest an va repeta manevra efectuată în 2006, însă germanul a continuat să afirme că nu are niciun motiv să-şi ceară scuze pentru ce s-a întâmplat cu patru ani în urmă.

"Sunteti plictisitori. Puteţi continua (nr. - să-mi solicitaţi să-mi cer scuze). Dar aşa cum am mai spus nu mai suntem în 2006. Cred că am spus destul şi nu simt nevoia să intru în detalii", a încheiat Schumacher o conferinţa de presă în care ar fi trebuit să vorbească despre Mercedes GP şi despre şansele sale la Monaco in acest an.

Via | Daily Telegraph

  • Enea, joi, 13.05.2010 11:18
    BRAVO

    Foarte bine face ca nu isi cere scuze daca altul facea ce a facut schumi in 2006 presa nu il mai critica atat de mult

  • mig79, joi, 13.05.2010 12:07
    nu inteleg

    daca ce a facut el a fost urat, atunci ce a facut briattore, alonso si piquet cum a fost? si totusi unii au scapat basma curata iar capul rautatilor urmeaza sa reintre in F1

  • f1_alonso, joi, 13.05.2010 12:16
    MSH

    Bravo lui,la tot ce aspus a avut dreptate,imi place caracterul lui :D pentru ca se respecta.Sa avem o vizionare fierbinte duminica :)

  • mad79, joi, 13.05.2010 12:21
    salutare

    halal caracyrt!!!si asta e idolul vostru???Un caracter jegos si infect.asta a fost,este si va fi!!!Chiar daca a imbatranit nu a devenit mai intelept!!!!!!Cum sa tii cu un astfel de caracter infect,este peste puterea mea de intelegere!cred ca fanii lui se regasesc in comportamentul lui,altfel nu imi explic de ce are atatia fani!Pacat de talentul lui!!!!!!!!!

  • diesel08, joi, 13.05.2010 12:55
    jurnalism de 2 bani

    Schumacher are dreptate. Nu eram atunci de partea lui insa cred ca un campion mondial mai poate gresi. Unii jurnalisti in cautarea senzationalului sunt incomozi, mai mult, lipsiti de obiectivitate, doar ca sa vanda. Cred ca intrebarile trebuiau legate de prezent si viitor, nu de trecut.

  • mad79, joi, 13.05.2010 13:23
    buna

    voturile negative sunt o confirmare a ce am spus!!!!!

  • Flyhigh, joi, 13.05.2010 13:26
    @mad79

    prin comment-ul tau ( in comparatie cu declaratia lui Schumacher) nu ai dat dovada ca anii te fac mai intelept, deci nu cred ca esti in masura sa critici omul inca, mai asteapta macar pana ajungi la varsta lui, dupa ce ai practicat un sport la nivel inalt si ai avut si rezultate si stii ce inseamna presiunea jurnalistilor ;).

  • F1-zone, joi, 13.05.2010 13:35
    mad79

    Voturile negative le-ai luat pentru ca cineva nu este de acord cu ce scrii tu acolo, asta ca sa fiu bland

  • hasu, joi, 13.05.2010 13:39
    Schumi

    Nu cred ca trebuia sa intre in polemica cu jurnalistii ptr ca asta dovedeste ca ce s-a intimplat atunci a fost real.Daca reusea sa se stapineasca dovedea ca este inteligent.Asa......

  • Flo, joi, 13.05.2010 19:42
    Always NR 1 Schumi

    Stati sa vedem cursa de duminica. Parca vad ca o sa castige Schumi!

  • NeoGalaxy, joi, 13.05.2010 22:23

    Personal mi-as dori sa nu mai vad comentarii deplasate ca ale lui "Mad79". Nu cred ca-si au rostul aici.