Schumacher mizează pe o victorie Red Bull în Australia

Publicat joi, 08.03.2012 10:59 de Daniel Popescu

Michael Schumacher anticipează o victorie pentru Red Bull la Melbourne, însă consideră că lupta pentru locul doi va fi foarte strânsă între Mercedes, McLaren, Ferrari şi Lotus.

Mercedes AMG speră să înregistreze progrese majore în sezonul 2012, iar primele impresii ale lui Ross Brawn după testele din această iarnă sunt pozitive.

Cu toate acestea, echipa nu este încă pregătită să lupte pentru victorii în opinia lui Michael Schumacher, care crede că Mercedes AMG se va limita să lupte pentru un podium alături de alte trei echipe: McLaren, Ferrari şi Lotus.

"Pentru mine, victoria este puţin probabilă, îi văd pe cei de la Red Bull în frunte. În spatele lor va fi echilibrat şi poţi fi foarte rapid fie erou, fie o nulitate. Totul va depinde de abilitatea de a seta monopostul pentru circuitul respectiv", a declarat septuplul campion mondial pe site-ul său oficial.

Chiar dacă nu aşteaptă victorii, speranţele la o clasare pe podium indica progrese pentru Mercedes AMG, o echipă care în primii doi ani de existenţă a  concurat solitară pe locul patru în clasamentul constructorilor.

"Forma este promiţătoare şi sper să demonstrăm asta la Melbourne. Am putut concura foarte mult în teste şi prin urmare am învăţat foarte multe. Cu siguranţă am făcut un pas înainte. Vreau să aştept până la primele curse pentru a judeca cât de mare este acest pas şi cât de mult contează în comparaţie cu competitorii. Anul trecut am trecut prin experienţa de a greşi bazându-ne pe datele din testele de iarnă. Şi pentru că plutonul va fi foarte strâns în acest an, nu am încă o imagine clară. Ce pot spune este că diferenţa dintre echipe nu va fi la fel de mare ca anul trecut", a mai precizat el.

Via | SkySports