Schumacher: "Kimi ar trebui sa accepte ajutorul echipei"

Publicat marţi, 28.10.2008 11:02 de Mircea Meșter

Michael Schumacher crede ca Raikkonen s-ar descurca mult mai bine in Marele Circ daca ar fi deschis dialogului cu echipa.

Michael Schumacher il sfatuieste pe Kimi Raikkonen sa ceara ajutor din partea echipei pentru a putea sa treaca peste perioada mai putin fasta pe care o traverseaza. Dupa ce a reusit curse mediocre in acest sezon, actualul campion mondial va trebui sa paseze coroana la finalul urmatorului Mare Premiu.

"Cred ca trebuie sa il protejez pe Kimi, pentru ca la mijlocul sezonului am facut cateva modificari de ordin tehnic la care el nu s-a adaptat deloc bine. In momentul in care am renuntat la aceste modificari, Kimi a revenit cu timpi foarte buni", sustine septuplul campion mondial german.

Pe de alta parte, Michael Schumacher spune ca unul dintre motivele pentru care Raikkonen a ajuns sa priveasca de la distanta duelul pentru titlu este modul sau rece de comportament. In timp ce relatia lui Schumacher cu Massa este una foarte buna, germanul sustine ca, in ceea ce-l priveste pe Raikkonen, lucrurile sunt "foarte diferite".

"El crede ca este foarte puternic si ca are o viziune bine definita, iar acest lucru nu il ajuta intotdeauna. Probabil ca l-am putea ajuta daca ne-ar cere mai mult ajutorul", spune Schumacher.