Schumacher dă vina pe monopostul Mercedes pentru rezultatele slabe

Publicat luni, 16.08.2010 13:46 de Daniel Popescu

Michael Schumacher susţine că deficienţele monopostului Mercedes GP sunt cauzele rezultatelor modeste obţinute în 2010.

Revenit în Formula 1 după o absenţă de trei sezoane, Michael Schumacher s-a adaptat cu dificultate la rigorile sezonului 2010 şi a fost surclasat constant de coechipierul său Nico Rosberg.

Germanul, care nu a reuşit să obţină nicio clasare pe podium în primele 12 curse ale anului, afirmă că principalul motiv al lipsei de rezultate este dat de deficienţele monopostului Mercedes GP, cauzate în primul rând de slaba compatibilitate cu pneurile Bridgestone.

"Privind clasamentul, cu siguranţă nu putem fi satisfăcuţi. dar există motive pentru care deficitul este atât de mare. Acesta este monopostul care a fost pus în mâinile noastre. Este o rămăşiţă a celui creat anul trecut. Prin urmare, există multe compromisuri pe care un pilot trebuie să le înfrunte. Monopostul nu este deloc în armonie cu pneurile şi nici cu noi ca piloţi", a declarat septuplul campion mondial.

Declaraţiile sale confirmă afirmaţiile făcute recent de Jenson Button, care a declarat că monopostul W01 a fost construit pentru stilul său de pilotaj, înainte de a părăsi Mercedes GP pentru McLaren. Mercedes a anunţat recent că se concentrează deja pe dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2011, iar Schumacher şi-a reiterat dorinţa de a reveni în lupta pentru titlul mondial.

"Trebuie să ne asigurăm că noua maşină se amesteca bine cu piloţii şi că suntem pe drumul cel bun să fim competitivi în 2011. Muncim mai mult ca niciodată pentru a putea lupta pentru titlu", a mai precizat el.

Via | GMM

  • michael_schumacher, luni, 16.08.2010 13:56
    Schumy fan 4 ever

    Go Schumy!!! La anul te vrem din nou campion mondial!

  • michael_schumacher, luni, 16.08.2010 14:37
    Schumy fan 4 ever

    Aaah si mai schimbati poza cu Schumy, asta e cam trista... vrem sa vedem o poza cu un campion modial de 7ori

  • ctlnmihai, luni, 16.08.2010 14:48
    Schumacher dă vina pe monopostul Mercedes pentru rezultatele slabe

    Deci se confirma din nou ca monopostul pus la dispozitie conteaza mai mult decat pilotul care-l conduce...

  • boghyb, luni, 16.08.2010 14:51
    Shitmacher

    Nico Rosberg-94 Michael Shitmacher-38.Asta spune tot:).

  • Mihai, luni, 16.08.2010 14:56
    penibil!

    E penibi! Nu l-am auzit pe Rosberg plangandu-se de ceva!Pur si simplu nu mai are ce cauta in F1!

  • Mihai, luni, 16.08.2010 14:57
    campion

    Schumacher campion?Hahaha, o gluma buna de vara..

  • michael_schumacher, luni, 16.08.2010 15:07
    Schumy fan 4 ever

    @ ctlnmihai: masina a contat INTOTDEAUNA in F1 @ bobghyb: asta nu spune decat ca stii matematica de clasa a 2-a @ Mihai: Nu mai dezinforma lumea! te rog sa vezi stiri mai vechi in care si Rosberg a recunoscut cat este de varza acest monopost; intradevar nu au mai fost stiri cu el de curand insa nici starea masinii nu s-a schimbat si lumea nu e interesat de ce are el de spus ci vor sa puna toporu' pe Schumy @ Mihai: Schumy nu va fi anul acesta campion, dar isi va reveni in momentul in care va avea o masina performanta

  • mobius, luni, 16.08.2010 15:20
    amurg

    Schumacher nu va mai fi campion niciodata. Sunt prea multi piloti tineri si talentati care isi doresc acelasi lucruapus. Probabil cu un monopost mai bun va mai urca in clasament, dar nu mai mult.

  • NickM, luni, 16.08.2010 15:57
    Shumi

    Sunt de acord la ce spune Shumi,logic ca masina era facuta dupa stilul lui Button si nu avea cum sa se potriveasca anul acesta lui Mihael.

  • IULIAN, luni, 16.08.2010 16:01

    Schumacher ramane Schumacher e adevarat ca sunt multi piloti pe pista talentati si vor sa fie campioni insa nu exista numai un campion si este Schumacher o spun statisticile si rezultatele toti piloti au talent deosebit si respect pe fiecare pilot in parte insa Schumacher are un talent cum nu au toti piloti la un loc ista e adevarul pur dragi mei stie sa ajunga cu masina la limita stie sa abordeze fiecare viraj cum numai el stie istia care il urati pe Schumacher voi nu vreti sa vedeti adevarul pentru asa pilot cum e Schumacher trebuie sa te nasti cu un talent iesit din comun iar acest talent Schumacher il ARE DIN PLIN

  • rosso, luni, 16.08.2010 17:12
    cica e masina

    ce-o sa mai rad de fanii schumaker la anu.:)))

  • Drog47, luni, 16.08.2010 19:38
    bla bla

    dada schumi si noi "te iubim" vezi ca ai un coechipier care te-a cam facut de ras nici dupa 5000 de ani nu ai inv sa pierzi cursa trecuta era sa il omori pe barichelo a trecut la cativa cm de zidu ala. lasa-te si lasa-ne. si la anu o sa iei chestia aia care incepe cu P si se terimina ula

  • maryo37, luni, 16.08.2010 20:13

    @drog47 Esti un letal drog al prostiei... Coechipier care l-a facut de ras pe Schumacher? poate in 5000 de ani... Nu ii fura nimeni cele 7 titluri, Michael ramane cel mai bun pilot al Formulei 1 din toate timpurile si in privinta asta n-avem ce sa comentam(bine, doar in cazul in care tu esti idiot si o sa zici ca le-a "furat" de la nu stiu cine :)) ) Era sa-l omoare... Monoposturile de F1 sunt mult mai sigure decat Dacia ta, in F1 nu se mai moare. Sau esti atat de idiot incat sa nu-ti aduci aminte de accidentul lui Webber? Sau de cel dintre pilotii RBR? Da... esti idiot! Indiferent ce o sa ia Schumacher... tot ramane cel mai bun pilot, iar altii ramane cu p...la in gura sugand-o sau sugand-o la altii. @boghyb Nu, nu! Asta spune totul: Michael Schumacher -7 titluri mondiale. Nico Rosberg -0 titluri mondiale... Michael Schumacher -91 de victorii Nico Rosberg -0 victorii Michael Schumacher -154 podiumuri Nico Rosberg -5 podiumuri. @Mihai iar tu pur si simplu n-ar trebui sa te uiti la Formula 1, cel putin atat timp cat ii zice Formula 1 si nu McLaren 1. Pe langa favoritii tai de la McLaren mai sunt si alti piloti. Apropo, cate titluri au pilotii McLaren? Schumacher are de 3,5 ori mai mult. Cate victorii au impreuna pilotii McLaren? Schumacher are de 4,14 ori mai mult decat Hamilton si Button la un loc. Deci... cei care mai critica sa nu uite de statistica si mai bine luati-va de mana cu Miki care habar n-are ce inseamna statistica si legenda... cu siguranta frustrarea va fura rationamentul transformandu-va in niste idioti.

  • sary, luni, 16.08.2010 20:19
    ,,< bumerang,,

    Bravo @IULIAN!!!

  • IULIAN, luni, 16.08.2010 20:25
    sary

    merci omule

  • marcovici, luni, 16.08.2010 23:13
    prostie "made in romania" :)))

    din pacate stilul romanesc nu ocoleste exprimarea "fanilor" unui personaj unic . sunt curios citi dintre mincatorii de... cum spunea cineva mai sus ... stie cu ce mina se schimba vitezele sau pe unde se intra intr-o masina ca sa ajunga la "covrig". cum vad f1 va ajunge un sport pentru fetitze iar depasirile vor fi permise numai cind va fi soare afara....de aici multe critici si discutii interminabile referitoare la sportivitate etc. ce a fost si ce se pare ca va ajunge f1. un lucru este clar. fara acest personaj mult controversat care este schumacher , este posibil sa ne trezim ca vom privi f1 cu aceleasi emotiii cu care unii dintre noi privim "tinar si nelinistit"... este usor sa critici dar ai rog pe pustanii care maninca cacat gratis sa se cronometreze cind urca cele 4 etaje acum ca sa stie cum le vor urca peste 10 ani... se vede clar ca ... putini sunt cei care stiu cu ce se maninca acest sport si multi sunt cei care a-si schimba preferatii dupa cum bate vintul. bafta tuturor si... mai multa minte !!!!!

  • 321xiorel123, marţi, 17.08.2010 10:55
    @maryo37

    "@boghyb Nu, nu! Asta spune totul: Michael Schumacher -7 titluri mondiale. Nico Rosberg -0 titluri mondiale... Michael Schumacher -91 de victorii Nico Rosberg -0 victorii Michael Schumacher -154 podiumuri Nico Rosberg -5 podiumuri." Perfecta dreptate: cand ma uit ca un tanar de 25 de ani invinge cu o asa diferenta un pilot cu atatea realizari...asta spune tot! Sper ca-ti dai seama ca te contrazic si-ti sunt impotriva ;) Hai sa-l mai lasam pe Rosberg inca 16 ani si apoi sa facem diferenta dintre el si Schumacher.Abia atunci merita sa ne spunem parerea!

  • 321xiorel123, marţi, 17.08.2010 11:01
    @maryo37

    Iar daca renunti la statisticile ce contin acele numere(considerate de mine valori exacte) tind sa inteleg ca nu-ti place sa fi un om cat mai exact/precis ci sa-ti traiesti viatza numai in aproximari/probabilitati.

  • maryo37, sâmbătă, 21.08.2010 12:15
    @321xiorel123

    Sa spun ca esti inconstient si in prezent e foarte greu sa mai dobori recordurile? Poate va reusi cineva, doar daca e singurul participant, dar imi e teama ca daca va fi Ham in aceasta postura, sigur va iesi pe locul 2, e prea rapid...:)) De ce sa-l lasam 16 ani? Cate victorii avea Schumacher pana la 25? Avea si titlu mondial... Schumacher pana la 25 de ani avea vreo 10 victorii daca am numarat bine si nenumarate podiumuri. De ce sa-l las? Pana acum trebuia sa confirme!!! Sa recunoastem, Rosberg n-are fata de campion mondial, e ceva in genul Massa, dar in nici un caz nu e un pilot precum Hamilton, Schumacher, Alonso, care sa domine, atat pe circuit cat si in boxa, care sa stie ce vrea. Un rezultat bun intr-o cursa nu-l face pe Rosberg campion... Germanul nu se poate impune niciodata in fata lui Schumacher, punct.