Schumacher anticipează un rezultat bun la Monaco în ciuda penalizării pe grilă

Publicat joi, 24.05.2012 15:43 de Daniel Popescu

Michael Schumacher consideră că va obţine un rezultat competitiv în cursa de la Monaco, chiar dacă va suporta o penalizare de cinci poziţii pe grila de start.

Michael Schumacher a obţinut doar două puncte în primele cinci curse ale sezonului, însă şansele sale de a progresa semnificativ în clasamentul general sunt diminuate şi de penalizarea de cinci poziţii pe care o va primi pe grila de start pentru accidentul în care a fost implicat cu Bruno Senna la Barcelona.

Cu toate acestea, pilotul echipei Mercedes nu pare să fie afectat şi este încrezător că va obţine un rezultat competitiv pe circuitul de la Monaco.

"În principiu, cred că vom fi în măsură să fim competitivi. Cred că profilul circuitului ni se potriveşte, iar (n.r - in 2006) am terminat pe locul cinci după ce am plecat din spatele grilei. Să vedem unde voi reuşi să mă calific şi de unde voi lua startul în cursă, iar apoi vom vedea ce putem face. Cu siguranţă nu este ideal, dar asta este situaţia şi privesc înainte. Cu siguranţă va fi destul de interesant", a declarat germanul.

Schumacher a obţinut cinci victorii pe circuitul de la Monaco şi este la un singur succes de egalarea recordului de şase victorii deţinut de triplul campion mondial Ayrton Senna.

În plus, Schumacher a rămas în istorie pentru performanţa obţinută în 2006, atunci când a terminat pe locul cinci după ce a plecat de pe poziţia a 22-a. La vremea respectivă, germanul concura pentru Ferrari şi a fost descalificat pentru că a oprit în mod intenţionat monopostul pe circuit pentru ca rivalul său în lupta pentru titlu, Fernando Alonso, să nu poată obţine un timp mai bun în calificări.

Via | ESPNF1

  • di_frera, joi, 24.05.2012 18:32
    ,,...rezultat competitiv în cursa de la Monaco..."

    ,,...şi a fost descalificat pentru că a oprit în mod intenţionat monopostul pe circuit pentru ca rivalul său în lupta pentru titlu,...să nu poată obţine un timp mai bun în calificări." Oglinda perfecta a caracterului!!

  • no-name, joi, 24.05.2012 23:45
    MSH,

    Sper sa iasa anul acesta , ca mai mult se face de ras. Nu de alta, dar consider ca acest ghinion ( ca nu -sa dus la Ferrari) la avut de la inceputul carierei cu Mercedes .