Schumacher a evitat o penalizare pentru blocarea lui Grosjean

Publicat luni, 29.10.2012 11:43 de Daniel Popescu

Michael Schumacher a scăpat de o penalizare pe grila de start din Abu Dhabi după ce comisarii de cursă au considerat că germanul nu a greşit când a fost ajuns cu un tur de Romain Grosjean.

Michael Schumacher a avut parte în India de o nouă cursă dezamăgitoare, în care a suferit o pană la pneul drepata-spate după ce a fost atins de aripa fată a monopostului lui Jean-Eric Vergne.

Ulterior, el a concurat în spatele plutonului şi, înainte de a se retrage la boxe cu numai două tururi înainte de final, a fost ajuns cu un tur din urmă şi de Romain Grosjean. Pilotul echipei Mercedes a fost investigat de comisarii de cursă după ce aparent l-a blocat pe pilotul echipei Lotus, însă în cele din urmă decizia a fost una favorabilă germanului.

"Comisarii de cursă au considerat că pilotul cu numărul 10 (n.r - Grosjean) nu s-a apropiat suficient de mult pentru ca pilotul cu numărul 7 (Schumacher) să fie obligat să se dea la o parte conform articolului 2.4.5 d din Codul Sportiv International", au precizat comisarii de cursă într-un comunicat de presă.

În cazul în care ar fi fost găsit vinovat de încălcarea regulamentului, Schumacher risca o nouă penalizare pe grila de start în Marele Premiu din Abu Dhabi.

Via FIA