Scheckter: "FIA distruge Formula 1"

Publicat miercuri, 29.10.2008 17:34 de Daniel Popescu

Fostul campion mondial Scheckter a lansat un atac virulent la adresa forului mondial condus de Max Mosley, pe care il considera raspunzator de distrugerea Formulei 1.

Sud-africanul in varsta de 58 de ani considera ca Formula 1 se afla in prezent sub dictatura FIA si admite ca nu agreaza modul in care se deruleaza lucrurile in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

"Nu-mi place cum a ajuns Formula 1. FIA nu o conduce intr-o maniera corecta. Formula 1 a fost intotdeauna cea mai mare provocare tehnologica, dar acum o distrug. Sportul este mult mai simplu decat era si mai putin dificil din punct de vedere tehnic"

.

Scheckter face referire directa la propunerea insistenta a FIA de a introduce motoare unice in F1 incepand din 2010, in ciuda faptului ca Toyota si Ferrari au amenintat ca vor lua in considerare retragerea din competitie in cazul in care propunerea va fi pusa in aplicare.

In plus, Scheckter a afirmat ca Lewis Hamilton a fost penalizat pe nedrept in mai multe curse din acest sezon si, din acest motiv, spera ca pilotul echipei McLaren sa devina campion mondial la finalul cursei de duminica.

"In acest sezon, penalizarile dictate imptriva lui Hamilton au fost ridicole. De aceea sper sa obtina titlul. Il merita", a mai spus Scheckter.