Sauber pregăteşte un update major pentru Singapore

Publicat marţi, 14.07.2015 11:07 de Daniel Popescu

Sauber speră să-şi îmbunătăţească performanţele după ce va utiliza motorul actualizat de Ferrari începând din Belgia, dar mai ales ca urmare a unui update pregătit pentru Singapore.

Sauber a avut un debut pozitiv de sezon, însă a obţinut o singură clasare în puncte în ultimele şase curse, motiv pentru care a coborât până pe locul al şaptelea în clasamentul general.

Echipa elveţiană l-a recrutat recent pe Mark Smith ca director tehnic şi îşi propune o îmbunătăţire a rezultatelor în următoarea perioadă.

Primul pas va fi făcut însă la Marele Premiu al Belgiei din 23 august, acolo unde echipa va utiliza în premieră noile îmbunătăţiri introduse de Ferrari la motor. Ulterior, în preajma Marelui Premiu al statului Singapore din 20 septembrie, Sauber va introduce un update major pentru monopost. Informatiile au fost dezvaluite de Monisha Kaltenborn, şefa Sauber.

"Avem un pachet mult mai competitiv decât anul trecut. Multe au legătură cu şasiul şi cu trenul de rulare, mai ales că furnziorul nostru de motoare a făcut un pas mare comparativ cu anul trecut. Nu va fi uşor să menţinem ritmul de dezvoltare, dar în preajma cursei din Singapore vom introduce un update mai mare. Iar înainte de asta va sosi un update şi pentru motor, aşa că sunt încrezătoare că putem face ceva în acest sezon", a declarat ea.

Cel mai bun rezultat al celor de la Sauber în sezonul 2015 rămâne locul cinci obţinut de Felipe Nasr în etapa de debut din Australia. Brazilianul a semnat şi cea mai bună performanţă în calificări, după ce s-a poziţionat pe locul 8 al grilei de start în Marele Premiu al Austriei.

Via Motorsport