Sauber critică regulamentul schimbător al Formulei 1

Publicat marţi, 06.12.2011 11:40 de Daniel Popescu

Peter Sauber a acuzat direct FIA că a prejudiciat echipa Sauber cu câteva milioane de dolari după ce a schimbat regulamentul tehnic în timpul sezonului.

Sauber a încheiat sezonul 2011 al Formulei 1 pe locul şapte la cpatul unei lupte echilibrate cu Toro Rosso în finalul sezonului. Rezultatele au venit însă pe fondul unei a două jumătăţi de sezon foarte slabe, care au impedicat echipa să mai lupte cu Force India pentru locul şase.

Peter Sauber, proprietarul echipei elveţiene, consideră că de vină pentru regresul echipei este FIA, care a schimbat de două ori regulamentul pentru sistemul de evacuare într-un interval de numai câteva săptămâni.

"La jumătatea sezonului eram detaşaţi pe locul şase, dar am coborât rapid sub Force India. Motivul este sistemul de evacuare care permitea eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate. Am oprit dezvoltarea după ce FIA a anunţat că interzice sistemul. Asta s-a dovedit a fi o greşeală, pentru că FIA a revenit bizar şi a permis din nou această tehnologie. Asta ne-a lovit din greu în a doua jumătate a sezonului. Echipele care au avut sistemul au optimizat avantajul şi au obţinut mai mult de o secundă pe tur", a precizat Sauber într-un editorial scris pentru publicaţia elveţiană Blick.

Chiar dacă aparent diferenţa dintre locul şase şi locul şapte în clasamentul constructorilor este nesemnificativă, suma de bani primită de echipe din drepturile TV este cu câteva milioane de dolari mai mare pentru locul şase decât pentru locul şapte.

Via | GMM

  • mobius, marţi, 06.12.2011 13:09
    mai simt si altii

    Este exact ce am mai spus de fiecare data, FIA a facut un regulament pentru RBR si la modificat de cate ori a fost nevoie pentru ei. In perioada pe care o reclama Sauber cu acea modificare de regulament si Ferrari a avut de castigat (a cactigat singura cursa din sezon), dupa care FIA a revenit, pentru a readuce RBR in avantaj.