Rosberg va reveni la setările lui Hamilton pentru calificări

Publicat vineri, 10.10.2014 17:06 de Daniel Popescu

Nico Rosberg nu este mulţumit de setările "creative" folosite în antrenamentele din Rusia şi va reveni la cele utilizate de Lewis Hamilton pentru restul weekendului.

Mercedes a folosit setări diferite pentru cele două monoposturi în antrenamentele de vineri din Marele Premiu al Rusiei.

Lewis Hamilton a mizat pe setări tradiţionale, în timp ce Nico Rosberg a adoptat setări "creative" pentru că inginerii să-şi dea seama care sunt mai potrivite pe noul circuit de la Soci. Rosberg nu a fost însă mulţumit şi a dezvăluit că va reveni la setările lui Hamilton pentru calificări şi cursă.

"Echipa a decis să mergem în direcţii diferite în privinţa setărilor. Am adoptat setări foarte creative în a doua sesiune de antrenamente, dar acestea nu au dat rezultat, aşa că mâine vom reveni la setările conservatoare, pentru că am văzut că Hamilton a fost foarte rapid", a declarat el.

Hamilton a stabilit timpul de referinţă în a doua sesiune, în timp ce Rosberg a ocupat doar locul patru, rezultat atribuit însă şi unei greşeli de pilotaj într-un tur foarte rapid. Între timp, Hamilton a remarcat performanţele celor de la McLaren, care au ocupat locul doi prin Kevin Magnussen în a doua sesiune, după ce Jenson Button stabilise al treilea timp în prima sesiune.

"Cei de la McLaren sunt foarte aproape, ceea ce este foarte bine pentru toată lumea în perspectiva cursei. McLaren a fost în formă foarte bună la ultima cursă, în special în privinţa lui Button. Nu ştiu dacă au făcut un pas înainte în acest weekend, dar arată bine. Vom vedea mâine", a precizat britanicul.

Program

Marele Premiu al Rusiei va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 10 octombrie 09:00 -
Antrenamente 2 vineri, 10 octombrie 13:00 -
Antrenamente 3 sambata, 11 octombrie 11:00 -
Calificari sambata, 11 octombrie 14:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 12 octombrie 14:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Mercedes

  • xyz, vineri, 10.10.2014 17:34

    Se poate numi individul asta pilot f1??? Anti-hamiltoanele sa bage capetele sau capuri-le in nisip pentru totdeauna si sa il vada pe rosberg mai bun doar de acolo, oricum doar strutii il vedeau pe rosberg mai bun.

  • balatescu, vineri, 10.10.2014 19:06

    ROSBERG ESTE BUN DATORITA LUI HAMILTON II LUA SETARILE LA FIECARE CURSA , IA SA NU MAI IA SETARILE NU GATA PE PODIUM ! ALONSO SI HAMILTON CEI MAI BUNI PILOTI DE DEPARTE !!!

  • mimi de la aprozar, vineri, 10.10.2014 20:06

    ai dreptate balatescule cu o mica mare diferenta: Alonso e cel mai bun pilot actual si departe in urma lui e si hamilton ;)

  • Mda, vineri, 10.10.2014 20:20

    In text scrie ca Hamilton a folosit setarile standard, furnizate de echipa, in timp ce Rosberg a incercat altceva. Cand Hamilton a folosit setarile folosite de Rosberg n-a fost nici o problema, el era pilot de F1, dar cand Rosberg foloseste setarile folosite de Hamilton, nu mai este pilot de F1 lol. Nici macar nu intelegeti despre ce setari este vorba lol, dar asta nu conteaza evident. De ce oameni in loc sa gandeasca, prefera sa-i lase pe altii s-o faca si dupa aia isi insusesc parerilor lor?

  • GrosJan, vineri, 10.10.2014 20:48

    si care ar fi problema ca Rosberg e la fel de rapid ca Hamilton pe satarile lui Hamilton? Cu atat mai mult Dar setari fix la fel din toate punctele de vedere nu au. Si prima data ma gandesc la brake bias care difera cam intre oricare doi piloti pentru ca franarea e o chestiune foarte personalizata

  • ferr1, vineri, 10.10.2014 21:07

    Lasă că și Hamilton fura setările de la Alonso. Practic Rosberg și Hamilton sunt în aceeași barcă, nu doar în aceeași echipă.

  • rsq, vineri, 10.10.2014 21:15

    Clar Ham e o idee mai bun.....dar ce nu inteleg unii e ca revenirea la setarile lui hamilton ...nu inseamna ca lea creat el.....se refera la setarile standard.....ma mir ca au incercat teste cu rosberg.. Ps. E greu sa faci un comentariu realist ..fara sa pupacesti preferatul si sa il iei in suturi pe cel pe carenu.l suporti .;)

  • saracul alonso, vineri, 10.10.2014 22:06

    La batut hamilton cu propriile setari, vaaaaai, ma intreb care setari ale oricarui pilot din f1 s-ar potrivi pe stilul agresiv al lui hamilton si cat ar rezista acesta pe circuit inclusiv cu setarile lui alonso care dintotdeauna a fost un pilot mult mai liniar, oportunist si grijuliu cu monopostul fata de lewis care stim cu totii cate motoare a lesinat la mclaren, vai mai ferr mai, aveam pretentii la tine dar tu esti orbit in continuare de frustrari.

  • mda, vineri, 10.10.2014 22:16

    Tu oricum nu intelegi multe, echipa si rosberg nu sunt in stare sa "creeze" setarile adecvate circuitului de la soci, dupa mintea ta, crezi ca monopostul are setari standard care functioneaza pe orice circuit. Cand a folosit hamilton setarile lui rosberg? Aici chiar ai o problema grava, ca pilot mai slab sa ai setarile unuia mai bun este un avantaj enorm, dar ca pilot mai bun sa ai setarile unuia mai slab, s-ar putea sa ai niste pribleme, dar na ...de unde sa stii tu!

  • hama, sâmbătă, 11.10.2014 03:21

    Hamilton n-a fost in stare sa=l bata pe Alonso cu toata echipa langa el in 2007, nu mai vorbesc de setari. Oricum, Hamilton stie cine e mai bun.