Rosberg: "Red Bull va rămâne în top şi în 2012"

Publicat vineri, 13.01.2012 12:31 de Daniel Popescu

Nico Rosberg consideră că Red Bull va fi echipa de învins şi în sezonul 2012, însă anticipează progrese din partea celor de la Mercedes AMG.

Red Bull Racing a dominat autoritar Formula 1 în ultimele două sezoane, însă o uşoară schimbare a regulamentului tehnic, care vizează în primul rând sistemul de evacuare, a creat speranţe pentru rivali că vor reuşi să ajungă din urmă campioana mondială.

Nico Rosberg este însă circumspect în această privinţă şi anticipează că Red Bull are potenţialul de a rămâne în vârful ierarhiei.

"Indiferent cum arată regulile, cei de la Red Bull vor rămâne puternici. Au expertiza, structura şi tot ce le trebuie pentru a rămâne cei mai buni", a declarat germanul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Referindu-se la echipa pentru care concurează, Rosberg este încrezător că Mercedes AMG va înregistra progrese semnificative în acest an, în primul rând datorită noilor achiziţii realizate la nivelul departamentului tehnic.

"Ross Brawn (n.r - şeful Mercedes AMG) ştie ce avem nevoie pentru a deveni cea mai bună echipă. Erau deja mulţi oameni competenţi aici care nu au crescut corespunzător şi nu toată lumea avea postul potrivit. Acest proces a avut loc acum. De asemenea, avem trei oameni noi de top în Bob Bell, Geoff Willis şi Aldo Costa şi am mare încredere în Brawn. Poţi să-i simţi ambiţia", a mai precizat el.

Via | GMM