Rosberg, incantat de interzicerea tractiunii controlate

Publicat joi, 30.08.2007 16:37 de Daniel Popescu

Nico Rosberg a admis ca si-a schimbat parerea despre eliminarea tractiunii controlate din Formula 1 incepand din sezonul viitor. Initial, germanul era sceptic in aceasta privinta, insa acum nu mai are niciun dubiu dupa ce a testat un monopost fara tractiune controlata.

“Va fi extraordinar”, a declarat pilotul echipei Williams.

"Am incercat recent sistemul si chiar am fost socat. In ceea ce priveste dificultatea nu este ideal, dar va fi o provocare pentru toata lumea”.

Intrebat daca cursele vor fi mai spectaculoase dupa aceste schimbari, germanul a raspuns: “Da. Vor fi mai multe greseli, mai multa inconstanta. Daca ne gandim la cursa de la Hungaroring, fara tractiune controlata ar exista multe greseli”.

Rosberg crede ca noile modificari de regulament va fi si mai bine diferenta intre pilotii buni si cei mai putin buni va deveni si mai pronuntata pe distante lungi. “Cred ca se va potrivi mai bine unora dintre piloti, in comparatie cu ceilalti, in special pentru noi, pilotii tineri, care am condus cu tractiune controlata numai un an sau doi. Cred ca vom avea mai putine probleme decat pilotii mai “batrani” decat noi, care au pilotat 10 ani cu acest sistem”, a mai precizat pilotul german.