Rosberg: "Consumul limitat de carburant va reprezenta o problemă"

Publicat luni, 24.02.2014 17:52 de Daniel Popescu

Nico Rosberg a evidenţiat că limitarea consumului de carburant la 100 de kilograme va creşte dificultatea curselor şi admite că o bună colaborare cu inginerii din pitwall va fi crucială.

Una dintre principalele provocări ale sezonului 2014 va fi utilizarea unei cantităţi maxime de 100 de kilograme de carburant pe parcursul unei curse.

Pe anumite circuit, precum Sakhir din Bahrain, această limită va fi mai dificil de respectat decât pe altele, iar acest lucru a fost scos în evidenţă din Nico Rosberg. Germanul este unul dintre cei numai doi piloţi care au reuşit să efectueze o similare de cursă în primele două sesiuni de teste din această iarnă.

"Toate noile sisteme sunt complicate. Întrega unitate de propulsie hibridă, iar apoi necesitatea de a salva carburant pentru a trece linia de sosire. De exemplu, în Bahrain va fi dificil. A fost dificil să fac simularea de cursa cu cele 100 de kilograme permise. În curse va trebui să existe o interacţiune perfectă între pitwall şi cockpit. Lucrăm la asta pentru a fi pregătiţi la Melbourne", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Mercedes a dominat ambele sesiuni de teste de până acum, parţial datorită unui motor puternic, însă Rosberg evită să se considere drept unul dintre candidaţii la titlul mondial.

"Nu ştiu, este mult prea devreme să facem predicţii. Iar timpii nu fac lucrurile mai clare. De exemplu, sâmbătă am simulat calificările şi am eliminat mult combustibil din rezervor, lucru pe care ceilalţi nu l-au făcut. Asta explică diferenţa. Sentimentul este unul pozitiv, dar nu ştiu mai mult de atât", a adăugat el.

Via Formula1

  • daci76, marţi, 25.02.2014 12:45

    Clar se preconizeaza un sezon interesant.