Force India susţine că este cea mai bună echipă din plutonul de mijloc

Publicat luni, 24.02.2014 17:06 de Daniel Popescu

Force India consideră că este cea bună echipă din plutonul de mijloc pe baza rezultatelor testelor din Bahrain şi speră să obţină podiumuri în 2014.

Force India este avantajată în acest sezon de utilizarea motoarelor Mercedes, care şi-au demonstrat fiabilitatea în cele două sesiuni de teste de la Jerez şi din Bahrain.

În plus, echipa cu sediul la Silverstone a avut un parcurs decent în Bahrain după ce a efectuat 213 tururi, iar şeful adjunct Bob Fernley este încrezător că Force India este acum cea mai bună echipă din plutonul de mijloc.

"Anul acesta va fi dominat de motoare, iar cea mai mare diferenţă dintre echipe va fi dată de motorul potrivit la momentul potrivit. În acest moment se pare că Mercedes are un uşor avantaj, dar asta se va schimba, este doar o chestiune de timp. Cred că suntem cea mai bună echipă dintre restul echipelor şi avem cinci echipe în fruntea noastră, iar obectivul este să ne intercalăm între ele. Trebuie să luptăm pentru podiumuri", a precizat el.

▶ Avancronică F1 2014: Force India şi ambiţia de a ajunge pe locul cinci

Force India abordează sezonului 2014 cu o linie puternică de piloţi formată din Nico Hulkenberg şi Sergio Perez. Germanul şi-a demonstrat calităţile în sezonul precedent la Sauber, iar Fernley consideră că Perez este de asemenea un pilot mai bun după anul petrecut la McLaren.

"Am fost foarte entuziasmat de ceea ce a făcut Perez în ultimele şase luni petrecute la McLaren. Cred că experienţa de la McLaren l-a transformat. A crescut, este foarte matur şi scoţi ce este mai bun din tine când lucrezi pentru a echipa de top precum McLaren. Force India beneficiază acum de eforturile depuse de McLaren", a adăugat el.

Via SkySports

  • mirco, luni, 24.02.2014 18:21

    Presimt ca vor fi multe dezamagiri anul asta.