Richards: "Limitarea bugetului nu este viabila"

Publicat marţi, 29.01.2008 12:22 de Daniel Popescu

Seful Prodrive, David Richards, are dubii ca stabilirea unui buget maxim anual pentru echipele de Formula 1 este o solutie viabila si considera ca sportul are nevoie de un regulament tehnic mai bun pentru a tine costurile in frau.

"Nu cred ca va merge", a declarat Richards. "Nu cred ca este o propunere viabila. Poate tine de faptul ca mi-am inceput viata in functia de contabil, dar am renuntat la contabilitate pentru a veni in sporturile cu motor si nu vreau sa ma intorc de unde am plecat"

.

Richards considera ca este imposibila impunerea unei legi prin care echipele care cheltuie multi bani sa nu mai aiba succes. "Cred ca limitarea bugetului este o scuza pentru un regulament tehnic slab. Cu niste reguli trehnice specifice, s-ar putea limita costurile in F1. De asemenea, este vorba si despre regulamentul sportiv. Este ca si cum un guvern ar incerca sa ia niste masuri inadecvate. pana la urma, in sporturile cu motor trebuie sa te asiguri ca exista un nivel in care poti da tot ce ai mai bun".

Referindu-se la problema echipelor care nu-si construiesc singure masinile, Richards a precizat ca daca echipele nu vor mai avea dreptul sa achizitioneaze un pachet complet de la alte echipe, sansele sale de a intra in Formula 1 sunt mult diminuate. "Nu am nici timpul nici banii necesari pentru o investitie de la zero", a declarat Richards. "Daca as pleca de la zero as avea nevoie de 5 ani pentru a deveni competitiv, si asta nu pentru a castiga curse. Nu cred ca o astfel de solutie este viabila. Ar putea exista posibilitatea de a cumpara o echipa in viitor pentru a atinge acel nivel, insa ideea de a cumpara un pachet complet era singura solutie viabila".