Ricciardo nu simte presiunea de a ajunge la Red Bull

Publicat vineri, 19.07.2013 12:28 de Daniel Popescu

Daniel Ricciardo susţine că nu se simte sub presiunea de a impresiona pentru a ajunge la Red Bull în 2014 şi admite că ieşirea în decor în testele de joi s-a produs în urma unei greşeli personale.

Daniel Ricciardo a testat joi după-amiază pentru Red Bull Racing în cadrul unei evaluări care ar putea conta decisiv în alegerea coechipierului lui Sebastian Vettel pentru sezonul următor.

Chiar dacă luptă cu mult mai titratul Kimi Raikkonen de la Lotus pentru locul lăsat liber de Mark Webber, australianul susţine că nu se simte sub presiune.

"Nu, este bine. Ce se va întâmpla, se va întâmpla. A fost bine să parcurg câteva tururi în monopost. Testele sunt restricţionate, aşa că a fost un bonus să am această oportunitate şi să văd cum este. Vineri mă voi uita la timpii lui Vettel şi sper să nu mă fac de ruşine", a precizat el după ce a stabilit cel mai bun timp pentru Toro Rosso şi al treilea timp la volanul unui Red Bull.

În timpul testului cu Red Bull, Ricciardo a avut o ieşire în decor în urma căreia a pierdut câteva zeci de minute, iar pilotul Toro Rosso a admis că a fost vorba despre o greşeală de pilotaj.

"A fost greşeala mea, am pierdut spatele monopostului la intrarea în viraj. Probabil că am forţat prea mult. Pietrişul era un pic ca un nisip şi am crezut că voi ieşi de acolo, dar nu am putut. A fost doar o mică eroare", a adăugat el.

Ulterior, întrebat care sunt şansele să-l învingă pe Raikkonen în lupta pentru locul disponibil la Red Bull Racing în sezonul viitor, Ricciardo a evitat să dea un răspuns clar.

"Nu ştiu, nu este decizia mea. Am în faţă un sezon cu Toro Rosso. Ultimele curse au fost mai bune, aşa că trebuie să continui în acest mod. Cred că cei de la Red Bull trebuie să analizeze acest test, dar mai este şi restul sezonului pe care sunt sigur că îl vor monitoriza. Aşa că nu mă las influenţat de această zi şi mă voi concentra din nou pe Toro Rosso", a adăugat el.

Via Formula1