Pirelli: "F1 trebuie să se schimbe sau poate căuta alt furnizor de pneuri"

Publicat vineri, 19.07.2013 13:30 de Daniel Popescu

Pirelli a avertizat că Formula 1 îşi poate căuta alt furnizor de pneuri dacă nu operează câteva schimbări, în special în privinţa modului în care echipele colaborează.

Pirelli şi-a reiterat în această săptămână ameninţările cu privire la părăsirea Formulei 1 în cazul în care nu vor apărea unele schimbări importante.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, afirmă că producătorul nu-şi poate permite să mai fie implicat în controverse similare cu cele din acest an, când pneurile au suferit numeroase pene la Silverstone, iar Mercedes a fost implicată într-un scandal după efectuarea unui test neregulamentar cu cauciucuri.

"Există lucruri care trebuie să se schimbe şi nu putem risca să ne punem din nou într-o astfel de situaţie. Fără niciun dubiu, F1 trebuie să se schimbe. Dacă sportul nu vrea să se schimbe, atunci poate găsi pe altcineva. Evident, vrem să rămânem, dar trebuie să facem nişte schimbări", a declarat britanicul într-un interviu acordat publicaţiei ESPNF1.

Hembery a acceptat să vorbească despre un singur lucru care trebuie să se schimbe: colaborarea între echipe. El afirmă că neînţelegerile apărute între echipe în ultimii ani au contribuit la problemele pe care producătorul italian le-a avut în 2012.

"În primul nostru an (n.r - 2010) echipele lucrau mult mai bine împreună, dar asta s-a disipat în ultimii doi ani şi jumătate. Cred că în spatele scenei se petrec multe lucruri cu noul Acord Concorde, unele echipe au probleme financiare, aşa că există mai multă fricţiune între echipe decât înainte. Individual avem un sprijin fantastic din partea fiecărei echipe, dar nu şi când vorbim despre colectiv", a adăugat el.

Cu toate acestea, Hembery susţine că Pirelli va continua să se pregătească pentru sezonul 2014 chiar dacă nu are un contract semnat pentru anul viitor.

"Mergem înainte pentru anul viitor, dar timpul trece. Noi nu avem nevoie de Formula 1 pentru a supravieţui ca afacere. Poate că în noiembrie ne strângem lucrurile şi plecăm, dar depunem toate eforturile pentru a rezolva problemele. Nu am dat niciun termen limită şi continuăm să lucrăm. Poate că este o prostie, poate că trebuia să insistăm să clarificăm lucrurile. Suntem la jumătatea lui iulie şi dacă cineva vrea să vină să furnizeze pneuri trebuie să fie foarte curajos pentru că orice companie ar suferi de aceleaşi probleme ca şi noi", a încheiat el.

Via ESPNF1

  • Soxy, vineri, 19.07.2013 16:13

    Goodyear + Bridgestone

  • Shade, vineri, 19.07.2013 18:05

    ..."colaborarea intre echipe"-unde e colaborare nu mai e concurenta, asta vor cei de la Pirelli?

  • JugaruGabi, vineri, 19.07.2013 22:46

    Adio si n-am cuvinte! :)