Renault vrea sa lupte pentru titlul mondial in 2011

Publicat vineri, 01.01.2010 18:42 de Daniel Popescu

Renault isi propune sa castige titlurile mondiale in Formula 1 in 2011, sezonul 2010 fiind privit ca unul de tranzitie dupa problemele de anul trecut.

Dupa titlurile mondiale cucerite in 2005 si 2006 cu Fernando Alonso, Renault F1 Team a inregistrat un regres semnificativ in urmatorii trei ani, iar viitorul echipei a fost incert ca urmare a crizei economice.

In cele din urma, viitorul financiar al echipei a fost asigurat dupa vanzarea unui pachet de 75% din actiuni catre fondul de investitii Genii Capital condus de Gerard Lopez, iar noul proprietar are ambitia de a cuceri titlul mondial in sezonul 2011.

"Adevaratul obiectiv este sa construim o echipa pentru o campanie pentru titlurile mondiale in 2011. Dar avem asteptari realiste pentru 2010. Nu vom produce un monopost care sa ne catapulteze in frunte, pentru ca Formula 1 este foarte competitiva. Dar pentru 2010 asteptarile sunt sa ne apropiem de locurile fruntase si sa luptam pentru primele trei pozitii", a declarat Bob Bell, seful interimar al echipei Renault, pentru publicatia britanica Autosport.

Tranzitia catre un sezon 2011 in care sa lupte pentru titlu nu va fi una usoara pentru Renault, echipa ce a fost foarte aproape de a fi exclusa din Formula 1 ca urma a scandalului Crashgate. Francezii si-au rezolvat partial problemele dupa ce Flavio Briatore, managerul echipei, si Pat Symonds, directorul departamentului de inginerie, au parasit echipa, insa plecarea acestora a lasat si un vid de cunostinte tehnice in ceea ce priveste dezvoltarea monopostului.

In plus, conducerea tehnica a echipei este in continuare incerta, presa internationala speculand ca Lopez vrea sa il impuna pe cvasi-necunoscutul Eric Boullier in functia de sef al echipei.

Via | Autosport