Renault va investiga abandonurile lui Vettel şi Grosjean

Publicat luni, 25.06.2012 12:12 de Daniel Popescu

Renault va analiza motivele pentru care Sebastian Vettel şi Romain Grosjean au abandonat la Valencia din aceeaşi cauză: o defecţiune la alternatorul motorului furnizat de constructorul francez.

Sebastin Vettel şi Romain Grosjean au abandonat în cursa de duminică de la Valencia într-un interval de numai câteva tururi în urma unei defecţiuni similare la alternatorul motorului Renault.

Coincidenţa a alertat imediat constructorul francez, care a anunţat prin vocea directorului departamentului tehnic Rob White că va investiga aceasta defecţiune cu scopul de a afla dacă există o legătură certă între defecţiuni.

"Încă nu ştim dacă a fost acelaşi incident pentru ambele monoposturi, dar este foarte, foarte suspect pentru noi toţi că s-a întâmplat ambelor monoposturi în acelaşi stadiu al cursei. Trebuie să recuperăm motoarele la fabrică, pentru că, evident, alternatoarele sunt pe motoare", a declarat britanicul.

Abandonurile piloţilor Red Bull şi Lotus au survenit la scurt timp după o perioadă de neutralizare a cursei prin Safety Car, însă White nu crede că rulajul la relanti timp de câteva tururi a avut o influenţă în defecţiunile celor două motoare.

"Nu credem că există vreun motiv pentru care să ne gândim că are legătură cu Safety Car-ul. Am văzut consecinţele alternatorului care s-a oprit, dar nu ştim de ce s-a oprit alternatorul. Aşa că nu ştim dacă am mai avut un asemenea gen de defecţiune până acum. Trebuie să revenim la fabrică pentru a afla şi evident ne vom pune această întrebare. Când vom avea răspunsul vi-l vom spune", a adăugat el.

Via | Autosport